Ga naar de inhoud

Coach van Milwaukee Bucks betaalt de prijs voor vroege play-offexit

 vr 5 mei 2023 09:21
Giannis Antetokounmpo en zijn ex-coach.

De Milwaukee Bucks hebben hun trainer Mike Budenholzer ontslagen na de vroege uitschakeling in de play-offs van de NBA. Milwaukee had de reguliere competitie als nummer 1 afgesloten, maar liet zich in de eerste ronde van de play-offs al verrassen door Miami. Budenholzer bezorgde de ploeg twee jaar geleden nog de titel.

De Bucks wonnen amper een keer in de eerste ronde van de play-offs in de Eastern Conference. Miami Heat stootte met een duidelijke 4-1-zege door naar de halve finale tegen de New York Knicks.    

 

Een teleurstelling want Milwaukee was als beste uit de reguliere competitie gekomen. 

 

De 53-jarige Budenholzer coachte Milwaukee vijf jaar en leidde het team met sterspeler Giannis Antetokounmpo in 2021 naar de titel, de tweede uit de clubgeschiedenis. De eerste dateerde uit 1971.    

 

Het bestuur heeft het in een kort persbericht over "een heel moeilijke beslissing" maar ziet het vertrek van de trainer tegelijk als "een kans om opnieuw de focus te vinden en de krachten te bundelen in de opbouw naar volgend seizoen".

 

De beslissing was extra moeilijk voor de club, omdat de coach zelf door een moeilijke periode ging. Net voor game 4 tegen Miami verloor hij een broer. Budenholzer is de jongste van zeven kinderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: