Ga naar de inhoud

NBA: Zeges voor Boston, Cleveland en Phoenix, Draymond Green moet 1 match aan de kant

 wo 19 april 2023 09:04
Jayson Tatum wordt verdedigd door De'Andre Hunter.
Jayson Tatum was de topschutter van de Boston Celtics.

In de 1e ronde van de play-offs in de NBA heeft Boston ook zijn 2e wedstrijd tegen Atlanta gewonnen. Cleveland en Phoenix hingen de bordjes in evenwicht tegen respectievelijk New York en de LA Clippers. Intussen kent ook Draymond Green zijn lot na zijn onsportieve actie van gisteren: de forward van kampioen Golden State wordt 1 wedstrijd geschorst.

Boston is de uitgesproken favoriet tegen Atlanta, dat voor de 2e keer op rij het hoofd moest buigen tegen de Celtics: 119-106. Jayson Tatum dirigeerde zijn team naar de winst met 29 punten en 10 rebounds.

 

Een van de minder verwachte uitblinkers was Derrick White, die niet alleen uitstekend verdedigde (3 blockshots), maar ook nog eens een stevige bijdrage deed in aanval (26 punten). White plukte bovendien ook nog 7 rebounds.

 

"We zijn veel dynamischer wanneer Derrick zich laat gelden en agressief speelt", zwaaide ploegmaat Tatum met lof. "Als hij zelf het initiatief neemt, maakt dat van ons een veel betere ploeg."

 

(lees voort onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog in de Eastern Conference heeft Cleveland de bordjes weer gelijk gehangen tegen New York. Na een 107-90-zege staat het nu 1-1 in de serie.

 

Cleveland-guard Darius Garland zette al vroeg de toon, met 26 van zijn 32 punten in de 1e helft. Bij de rust had de thuisploeg al een voorsprong van 20 punten opgebouwd.

 

Die kloof kreeg New York in de 2e helft niet meer gedicht, integendeel. In het 4e quarter bedroeg de maximale bonus van de Cavs 29 punten. Pas in de slotfase konden de bezoekers nog wat milderen.

 

(lees voort onder de video)

In het Westen heeft Phoenix de thuisnederlaag tegen de LA Clippers rechtgezet. In de tweede confrontatie trokken de Suns met 123-109 aan het langste eind.

 

Kevin Durant was goed voor 25 punten, maar Devin Booker toonde dat hij nog steeds het kloppende hart is van de Suns-aanval met 38 punten. "Devin is een alleskunner. Er is niet wat het niet kan op het allerhoogste niveau", kreeg Booker lof van Durant.

 

Kawhi Leonard was de beste man bij de bezoekers met 31 punten, 8 rebounds en 7 assists. De Clippers mogen de volgende 2 wedstrijden nu voor eigen publiek spelen.

 

(lees voort onder de video)

Draymond Green moet één match brommen

De NBA heeft dinsdagnacht ook bekendgemaakt dat Draymond Green voor één wedstrijd geschorst wordt. De forward van de Golden State Warriors werd gisteren uitgesloten nadat hij op de borstkas van Sacramento-speler Domantas Sabonis was gaan staan en wordt daar dus nog extra voor bestraft.

 

Green heeft een verleden met onsportieve fouten en de NBA laat weten dat dat meegespeeld heeft in de beslissing om de speler voor één match te schorsen.

 

De schorsing van sleutelpion Green is een bittere pil voor de titelverdediger, die 2-0 in het krijt staat tegen Sacramento. De Warriors mogen de volgende 2 wedstrijden wel voor eigen volk spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 10 hoogtepunten van dinsdagnacht:

De uitslagen van dinsdag:

  • Boston - Atlanta 119-106
  • Cleveland - New York 107-90
  • Phoenix - LA Clippers 123-109

NBA play-offs

finale (best of 7)
Denver Nuggets (1) Miami Heat (8) vanaf 1/06
 halve finales (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (2) Miami Heat (8) 3-4
Western Conference
Denver Nuggets (1) LA Lakers (7) 4-0
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (8) New York Knicks (5) 4-2
Philadelphia 76'ers (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Denver Nuggets (1) Phoenix Suns (4) 4-2
Golden State Warriors (6) LA Lakers (7) 2-4
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Milwaukee Bucks (1) Miami Heat (8) 1-4
Cleveland Cavaliers (4) New York Knicks (5) 1-4
Philadelphia 76'ers (3) Brooklyn Nets (6) 4-0
Boston Celtics (2) Atlanta Hawks (7) 4-2
Western Conference
Denver Nuggets (1) Minnesota Timberwolves (8) 4-1
Phoenix Suns (4) LA Clippers (5) 4-1
Sacramento Kings (3) Golden State Warriors (6) 3-4
Memphis Grizzlies (2) LA Lakers (7) 2-4
Gerelateerd: