Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De Plus mag voor het eerst sinds 2019 weer naar grote ronde: "Deed zelfvertrouwen op in Alpen"

 ma 1 mei 2023 16:39

Voor het eerst sinds 2019 mag Laurens De Plus zich opmaken voor een grote ronde. De Belgische renner van Ineos wordt in de Giro een van de knechten die Geraint Thomas en Tae Geoghegan Hart naar een podiumplek moeten loodsen. "Ik wil hen daar zo veel mogelijk bij helpen", zegt De Plus.

"Ik ben heel blij om in de Giro-ploeg te zitten", reageert Laurens De Plus tevreden op zijn selectie. "Ik vind het fantastisch om na een paar jaar nog eens een grote ronde te kunnen rijden."

 

Vier jaar om precies te zijn. Toen werd de 27-jarige renner van INEOS Grenadiers vierde in het jeugdklassement van de Tour.

 

Dit jaar rijdt hij niet voor eigen rekening in Italië, maar wil De Plus vooral zijn team ondersteunen. "We hebben een goed uitgebalanceerde ploeg die veel tijd heeft doorgebracht samen. Nu is het tijd om wat te rusten en thuis wat tijd door te brengen met de familie, want ik wil zo fris mogelijk de laatste Giro-week ingaan."

Hopelijk word ik met wat rust nog iets beter en ben ik op mijn best in de Alpen.

Laurens De Plus

"Ik krijg een ondersteunde rol in het hooggebergte", zegt hij over zijn rol in dat sterk Brits blok.

 

"De Ronde van de Alpen was een goede test voor mij. Daar heb ik zelfvertrouwen opgedaan. Ik was heel tevreden met mijn prestaties daar. Hopelijk word ik met wat rust nog iets beter, en ben ik straks op mijn best in de Italiaanse Alpen."

 

"Met Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart hebben we twee sterke kopmannen die mogen mikken op het eindpodium. Daar wil ik hen zoveel mogelijk bij helpen."

De selectie van Ineos Grenadiers
Filippo Ganna (Ita)
Pavel Sivakov (Fra)
Ben Swift (GBr)
Geraint Thomas (GBr)
Tao Geoghegan Hart (GBr)
Thymen Arensman (Ned)
Salvatore Puccio (Ita)
Laurens De Plus
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.