Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Openen 2 topfavorieten de deur voor een 3e hond? "Er zullen goeie mannen in de vlucht zitten"

 za 8 april 2023 14:00
Johan Vansummeren en Stuart O'Grady wonnen als outsider.

De G3 wordt zondag gereduceerd tot de G2. Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn de topfavorieten voor Parijs-Roubaix, maar na wat er in de Ronde van Vlaanderen is gebeurd, sluit Tom Boonen een gelijkaardig koersverhaal niet uit. De kasseivreter heeft het dan over een scenario waarbij sterke beren vroeg openen en mee de finale kleuren. 

Tom Boonen en Jan Bakelants benadrukten het meermaals in de meest recente aflevering van Wielerclub Wattage: "In Parijs-Roubaix bepaalt de wind en eventuele regen heel veel en we hebben nog geen volledig beeld over de weersverwachting."

 

Volgens de laatste voorspellingen wordt het een droge en stoffige editie, weliswaar met niet al te veel wind, die wel hoofdzakelijk in het nadeel zou blazen.

 

Jan Bakelants verwacht dat er komende zondag net zo hard gekoerst zal worden als in de Ronde van Vlaanderen en dat het begrip "vroege vlucht" ook in de Hel in rook zal opgaan. 

 

"Klopt, want in Roubaix duurt het altijd lang voor de vlucht weg is", vulde Boonen aan.

De vlucht zal wegrijden na de eerste stenen en daar zullen goeie mannen bij zijn. Er zal achter hen gereden moeten worden.

Tom Boonen

"Door die twee topfavorieten twijfelt de rest of zij hen kunnen volgen", schatte Bakelants in. 

 

"Het is dus belangrijk om iemand mee te hebben in de ontsnapping, ook voor bijvoorbeeld Soudal-Quick Step met iemand als Yves Lampaert."

 

"Het is al gebleken dat je op die manier in bepaalde omstandigheden vanuit de vlucht meedoet voor de zege, meer dan in andere koersen."

 

Viervoudig winnaar Tom Boonen knikte: "De vlucht zal wegrijden na de eerste stenen en daar zullen goeie mannen bij zijn. Er zal achter hen gereden moeten worden."

 

"Ik denk aan de edities met Johan Vansummeren (2011) en Stuart O'Grady (2007). Dat waren zulke koersen."

 

"Je had toen ook 2 à 3 topfavorieten en wij hebben die aanvallers nooit teruggepakt. Dan blijven die sterke renners over."

Luister naar de aflevering van Wielerclub Wattage

Of bekijk de aflevering op VRT MAX

Gerelateerd: