Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx bevestigt al het goede met brons in prestigieuze Grand Prix Final

 za 10 december 2022 22:11
Loena Hendrickx stelde wat teleur in de vrije kür.
Loena Hendrickx stelde wat teleur in de vrije kür.

Loena Hendrickx is na een minder goede vrije kür toch nog op het podium geëindigd van de Grand Prix Final in Turijn. Onze landgenote hield haar 3e plek vast tussen de beste 6 kunstschaatssters van het seizoen.

Na haar oefening in de vrije kür kon Loena Hendrickx haar teleurstelling aanvankelijk niet verbergen.

 

Onze landgenote betrad als 4e van 6 deelnemers het ijs. Gespannen, want ze kwam in het begin 2 keer ten val. Maar Hendrickx toonde veerkracht en hield zich daarna staande. Goed voor 122,11 punten en de 5e plek in de vrije kür.

 

Een medaille leek net te hoog gegrepen voor Hendrickx, die gisteren 3e werd in de korte kür. Maar leidster Kaori Sakamoto zakte figuurlijk helemaal door het ijs in de vrije kür. De Japanse tuimelde zo naar de 5e plek algemeen.

Hendrickx hield met een eindscore van 196,35 punten haar 3e plek vast. De gouden medaille was voor de Japanse Mai Mihara (208,17), zilver voor de Amerikaanse Isabeau Levito (197,23).

Loena Hendrickx was dit jaar de eerste Belgische vrouw ooit in de Grand Prix Final, waarin de beste 6 kunstschaatssters van het seizoen het tegen elkaar opnamen. 5 weken geleden won ze in Angers de eerste Grand Prix uit haar carrière.

Hendrickx: "Geschokt en ontgoocheld"

Loena Hendrickx stapte boos van het ijs na haar vrije kür. "Ik sta te kijken van de resultaten vandaag", zei ze. "Ik ben geschokt en ontgoocheld door mijn rijden. Toch ben ik wel blij dat ik nog derde ben geworden."

 

Als het om performance en uitstraling gaat, zijn er weinig rijdsters die aan Hendrickx kunnen tippen. Hendrickx weet dus dat ze de komende weken vooral aan haar sprongen moet werken. "Met het oog op het EK is er nog veel te doen."

 

Ondanks het tegenvallende resultaat van het vrije programma - gewaardeerd met 122,11, terwijl haar record op 143,53 ligt - is ze momenteel de beste Europese rijdster. Met vier Aziatische en een Amerikaanse was ze bij de Grand Prix finale de enige vertegenwoordiger van het oude continent. Dat maakt Hendrickx toch tot favoriete voor de Europese titel, die in januari in Finland wordt uitgedeeld.

Bekijk de vrije kür van Loena Hendrickx

Het eindresultaat

Gerelateerd: