Ga naar de inhoud

BEKIJK: Loena Hendrickx leidt na sterke korte kür in Grand Prix van Finland

Loena Hendrickx schaatst naar de 1e positie in Finland.

Loena Hendrickx heeft een grote stap gezet richting finale van de Grand Prix. In de voorlaatste van 6 Grand Prixs haalde ze de hoogste score in de korte kür. Morgen staat de vrije kür op het programma. 

Als laatste op het ijs van de Metro Areena in Espoo verzamelde de 23-jarige Loena Hendrickx 74,88 punten. Dat is ruim een punt meer dan de Japanse Mai Mihara met 73,58. Haar landgenote Mana Kawabe is met 67,03 derde.

 

Hendrickx start zo als leider aan de vrije kür van morgen. Daarenboven scoort ze goede punten met het oog op de finale van de Grand Prix, van 8 tot 11 december in Turijn.

 

Hendrickx en Mihara waren vooraf bestempeld als favorieten voor de voorlaatste van de zes Grand Prix. De Belgische won vorige maand haar eerste GP, in Frankrijk. Mihara was in Engeland de beste. 

 

De top zes in de zes wedstrijden Grand Prixs plaatst zich voor de finale. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hendrickx: "Geen fysieke ongemakken meer"

"Kunstschaatsen is hard werken"; reageert Loena Hendrickx na haar prestatie. "Ik moet steeds mijn uiterste best doen. Zowel vandaag als morgen."

 

Door fysieke ongemakken moest Hendrickx het enkele dagen rustiger aan doen, "Die voelde ik vandaag niet meer, dus ik ben heel tevreden."