Ga naar de inhoud

Val houdt Loena Hendrickx nipt van winst in Grand Prix van Finland

Loena Hendrickx schitterde gisteren nog op de korte kür.

Loena Hendrickx heeft in de vrije kür haar leidersplek niet kunnen vasthouden in de Grand Prix van Finland. Onze landgenote kwam tijdens haar oefening ten val en moest vrede nemen met de 2e plaats, maar plaatst zich wel voor het eerst voor de GP-finale.

De 23-jarige Loena Hendrickx won begin deze maand in Angers als eerste Belgische ooit een Grand Prix.

 

Ook in Finland lag Hendrickx na de korte kür op titelkoers. Vandaag stond de afsluitende vrije kür op het programma.

Op het ijs van de Metro Areena in Espoo kwam Hendrickx één keer ten val. Goed voor 129,03 punten in de vrije kür en een totaalscore van 203,91 punten.

Haar Japanse concurrente Mai Mihara (gisteren 2e) had een goede dag en stootte Hendrickx van de troon met een totaalscore van 204,14 punten.

 

Het podium werd vervolledigd door een andere Japanse: Mana Kawabe (197,41 punten). 

Zieke Hendrickx: "Eerst weer gezond worden"

"Ik kan veel beter, maar ik had mijn dag niet. Dat kan iedereen overkomen", reageerde kunstschaatsster Loena Hendrickx teleurgesteld.

 

Na het korte programma had ze verteld dat ze in de aanloop naar de Grand Prix enige dagen ziek was geweest. De gevolgen van dat fysieke ongemak zullen zaterdag een rol hebben gespeeld. Die waren vrijdag niet te zien, maar kwamen bij het vrije programma, dat vier minuten duurt, wel aan het licht. "Ik moet weer gezond worden", aldus Hendrickx.

 

Begin december doet Hendrickx mee aan de finale van de Grand Prix in Turijn.  "Dat is een nieuwe ervaring voor mij. Toen het seizoen begon, wist ik niet wat ik me daarbij moest voorstellen. Ik ga zo snel mogelijk weer gewoon dagelijks trainen."