Ga naar de inhoud

BEKIJK: Loena Hendrickx ligt na de korte kür op medaillekoers in prestigieuze GP Final

 vr 9 december 2022 22:32
Loena Hendrickx staat 3e na de korte kür.
Loena Hendrickx staat 3e na de korte kür.

Loena Hendrickx is uitstekend begonnen aan de Grand Prix Final in Turijn. In de korte kür eindigde onze landgenote 3e. Morgen mag ze die virtuele podiumplek verdedigen in de vrije kür.

Loena Hendrickx is de eerste Belgische vrouw ooit in de Grand Prix Final, waarin de beste 6 kunstschaatssters van het seizoen het tegen elkaar opnemen.


Vandaag stond de korte kür op het menu. Loena Hendrickx mocht als het voorlaatste het ijs op en deed het voortreffelijk.

Met een drievoudige flip en een dubbele axel zette Hendrickx haar oefening goed in, daarna volgde een combinatie-pirouette van het hoogste niveau.

De combinatie van 2 drievoudige sprongen lukte eveneens. Daarna ontspande Hendrickx zichtbaar. Onze landgenote kreeg uiteindelijk 74,24 punten, goed voor de 3e plek.

Hendrickx moest 2 Japanse concurrentes voor zich dulden. Wereldkampioene Kaori Sakamoto behaalde de hoogste score: 75,86 punten. Op plek 2 staat Mai Mihara (74,58 punten). Zij hield Hendrickx 2 weken geleden nog van de zege in de GP van Finland.


Morgen om 21 uur mag Hendrickx in de vrije kür een gooi proberen te doen naar een medaille in de Grand Prix Final. 

"Combinatie van sprongen had beter kunnen zijn"

Hendrickx was kritisch over haar prestatie. "De combinatie van de twee drievoudige sprongen had beter kunnen zijn", erkende ze. "Dat voelde ik. Ik heb die combinatie dit seizoen bij elke wedstrijd uitgevoerd. Maar dit keer was het niet helemaal goed." 

 

"Toch ben ik blij dat ik het zo heb aangepakt, want daarmee kan ik me verbeteren. Ik weet dat ik daaraan moet werken. De andere sprongen waren gewoon goed."

Bekijk Loena Hendrickx in actie in de korte kür

Uitslag korte kür:

 

1. Kaori Sakamoto (Jap) 75,86 punten

2. Mai Mihara (Jap) 74,58 

3. Loena Hendrickx 74,24 

4. Rinka Watanabe (Jap) 72,58

5. Isabeau Levito (VS) 69,26

6. Yelim Kim (ZKo) 61,55

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: