Ga naar de inhoud

Vrachtwagenbestuurder die Davide Rebellin aanreed is opgespoord in Duitsland

 vr 2 december 2022 18:30
De betreurde Davide Rebellin
De betreurde Davide Rebellin

Een Duitse truckchauffeur is verantwoordelijk voor de dood van de Italiaanse wielrenner Davide Rebellin. Dat heeft het Openbaar Ministerie van Vicenza vrijdag bekendgemaakt. De man is opgespoord in Duitsland, maar nog niet gearresteerd.

De 62-jarige dader, die vluchtmisdrijf pleegde na het fatale ongeluk, werd opgespoord in samenwerking met de Duitse politie. De man werd aangeklaagd, maar nog niet opgepakt. De situatie is gecompliceerd door de verschillende wetgevingen in beide landen.

 

De 51-jarige Davide Rebellin was nog maar enkele weken op wielerpensioen. Het ongeval vond plaats op een rotonde en de Italiaan stierf ter plekke.

 

Ooggetuigen zagen hoe de truckchauffeur uitstapte en Rebellin benaderde, maar onmiddellijk opnieuw instapte en wegreed. De man werd in 2001 al een keer veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf.

Gerelateerd: