Ga naar de inhoud

Disciplinaire Raad buigt zich op 16 december over stilgelegd duel Charleroi-KV Mechelen

Op vrijdag 16 december zal de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal de zaak rond de stilgelegde wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen behandelen. Dat laat de Belgische voetbalbond (KBVB) dinsdag weten.

Op 12 november werd het duel tussen Charleroi en KV Mechelen, op de 17 speeldag van de Jupiler Pro League, definitief stopgezet in de 67e minuut nadat supporters van de thuisploeg het veld een 3e keer met vuurwerk bekogeld hadden.

 

In de 1e helft was de partij al twee keer stopgezet. Charleroi leidde op het moment van definitieve stopzetting met 1-0.

 

De Pro League kondigde sindsdien al aan dat Charleroi een boete van 50.000 euro zou krijgen van de profliga voor reputatieschade. De Disciplinaire Raad kan Charleroi bestraffen met een forfaitnederlaag, boetes en mogelijk wedstrijden achter gesloten deuren.

 

Charleroi strafte ondertussen een deel van zijn supporters. Een honderdtal leden van de ultrasupportersclub "Black & White Storm Ultras" zal 2 thuis- en 3 uitwedstrijden niet welkom zijn.