BENE League: Leider Bocholt komt met schrik vrij tegen Volendam, Pelt speelt 2e plek kwijt

za 19 november 2022 22:59
Bocholt (archieffoto) blijft leider.

In de BENE League handbal had Bocholt tegen Volendam niet veel overschot. De leider haalde het met één puntje verschil. Pelt verloor in een rechtstreeks duel voor de 2e plek tegen de Nederlanders van Lions.

Sporting Pelt - Lions was een duel waarin harde contacten niet geschuwd werden. Lions liep in de eerste helft even vier doelpunten uit, maar bij 18-19 aan de rust kon het nog alle kanten uit.

In het eerste kwartier van de tweede helft was het al Lions wat de klok sloeg. Het overwicht vertaalde zich in een voorsprong van vier doelpunten.

De reactie van Pelt mocht gezien worden. Het naderde tot op één doelpunt, maar de gelijkmaker bleef achterwege. Lions won uiteindelijk met 33-35-cijfers en snoept Pelt de tweede plaats in de rangschikking af.

Leider Bocholt had het tegen Volendam niet onder de markt en moest bij de rust genoegen nemen met een 16-16 score. Bocholt sloeg na de rust meteen een kloof van vier doelpunten.

De leider leek de partij rustig te kunnen uitspelen, maar Volendam drong in de laatste tien minuten nog aan. Het strandde op één doelpunt: 31-30.