Ga naar de inhoud

BEKIJK: Beginnersfout ontneemt Delfine Persoon makkelijke knock-outzege: "Niet eerlijk verlopen"

Delfine Persoon baalt ondanks een knappe knock-out.

Met 50 bokskampen achter de rug heeft Delfine Persoon bakken ervaring. Toch liet ze zich vandaag betrappen op een pijnlijke beginnersfout. Ze sloeg de Duitse Ikram Kerwat al na een minuut tegen het canvas, maar dat volstond niet voor onze landgenote. Ze deelde een laattijdige slag uit en zag zo de kamp geneutraliseerd. Het resultaat: weg zege en de mogelijke titelkamp tegen Alycia Baumgardner wordt bemoeilijkt.

Het moest een avondwandeling in Dubai worden voor Delfine Persoon.

 

De Belgische stond op het voorprogramma van de kamp tussen gepensioneerd boksicoon Floyd Mayweather en YouTuber Deji. Voor Persoon stond niet enkel geld op het spel, maar een ticket richting titelkamp.

 

Als onze landgenote komaf zou maken met de Duitse Ikram Kerwat, kon ze aanspraak maken op een duel met de Amerikaanse Alycia Baumgardner. Maar in de 51e kamp van haar rijke carrière liep het pijnlijk mis door een beginnersfout.

 

De Duitse werd een minuut lang van het kastje naar de muur geslagen. Na een minuut ging ze neer, waarna Persoon nog enkele klappen uitdeelde. De kamp werd zo geneutraliseerd: geen winnaar in het duel België-Duitsland. Daar komt Persoon nog goed mee weg, want dergelijke acties staan eigenlijk gelijk aan diskwalificatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Delfine Persoon moest afdruipen zonder overwinning. Haar gedroomde kamp tegen IBF-, IBO-, WBC- en WBO-kampioene Alycia Baumgarnder lijkt nu weer verder weg. De Amerikaanse blijft nog maar even in dezelfde gewichtsklasse als Persoon, die op 37-jarige leeftijd ook al heeft nagedacht over een mogelijk bokspensioen.

Persoon voelt zich opnieuw bestolen

"Ik heb de kamp nog niet herbekeken, maar ik had het gevoel dat ik ze zuiver raak en ze nog rechtstond", opent Delfine Persoon in een reactie bij Sporza. "De scheids kwam niet tussen, dus ik ging verder tot hij "break" zegt. Dat gebeurde niet en toch werd het een no contest."

 

De Belgische weet niet wat ze verkeerd deed en voelt zich bestolen door een subjectieve jury.

 

"Toen ik lang moest wachten, voelde ik al: "Lap, het gaat hier weer niet eerlijk verlopen". Dat is de bokssport, jammer genoeg. We gaan misschien nog een klacht indienen, al hebben we als Belg niet veel te zeggen in de grote bokswereld."

 

"Ik krijg het gevoel dat de jury tegen me beslist, omdat mijn tegenstander de poulain is van bokslegende Roy Jones Jr. Na de kampen met Katie Taylor weet ik goed genoeg dat ik niets aan het toeval mag overlaten. Voor mij is dit dan ook een onterechte uitslag, maar ik word het al gewoon."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.