Ga naar de inhoud

Philippe Gilbert zwaait België uit met 6e plaats: "Blij dat ik een rol kon spelen"

 di 4 oktober 2022 17:01

Philippe Gilbert (40) heeft zijn laatste koersdag op Belgische bodem afgesloten op de 6e plaats. Gilbert kleurde mee de finale in Binche-Chimay-Binche en hield zijn emoties goed onder controle. "Ik heb al veel meegemaakt in een carrière van 20 jaar, hé", glimlachte Gilbert. 

Philippe Gilbert was erop gebrand om zich nog te tonen in zijn laatste kilometers op Belgisch grondgebied.

 

"Ik kon in de finale wegrijden met een groepje en het zag er goed uit tot Christophe Laporte aanviel", vertelde hij meteen na de finish.

 

"Hij reed weg met Rasmus Tiller en we bleven hangen op enkele seconden. Ik dacht dat we zouden terugkeren, maar ze bleven vooruit."

 

"Jammer, maar ik kon zoals gehoopt meespelen in de finale. Ik was actief en heb een rol gespeeld. Dat heeft de ploeg ook gedaan, maar met een 6e plaats kopen we weinig."

 

Heeft Gilbert genoten van zijn adieu in Wallonië? "Ja, er was veel volk. Ik moet iedereen bedanken."

 

"Ik voel me nog goed", zei Gilbert, die donderdag Parijs-Bourges rijdt en zondag Parijs-Tours.

 

"Dat is nog een mooi schema in mijn laatste week. En ja, ik slaap nog goed. Emoties? Neen, ik heb in een carrière van 20 jaar veel meegemaakt. Ik kan er goed mee om."

 

(lees voort onder de video)

"Foto's voor het leven"

"Het was een hele mooie dag met de zon en de wereldkampioen", zei Philippe Gilbert nog na de ceremonie. "Veel elementen voor een perfecte koersdag."

 

Gilbert was de laatste Belgische wereldkampioen, tot Remco Evenepoel dus. "Het is symbolisch dat hij me opvolgt. Hij is het boegbeeld van de nieuwe generatie en zal nog veel mooie koersen winnen."

 

"We komen elkaar nog tegen, maar niet meer als renner. Maar dit zijn foto's voor het leven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: