Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel showt WK-trui 1e keer op 4 oktober in Binche-Chimay-Binche

 ma 26 september 2022 19:47
" "
Remco Evenepoel beleeft een droom: twee weken na Vuelta-winst pakt hij ook de regenboogtrui.

Wereldkampioen Remco Evenepoel zal zijn regenboogtrui volgende week voor het eerst dragen in een Belgische koers: de 22-jarige wonderboy komt dinsdag 4 oktober aan de start van Binche-Chimay-Binche. Dat heeft de organisator van de 1.1-koers bekendgemaakt.

De semiklassieker, ook de Mémorial Frank Vandenbroucke geheten, wordt zo nog wat specialer, want Evenepoels voorganger - 10 jaar geleden op het WK in Valkenburg - Philippe Gilbert rijdt met de wedstrijd van en naar Binche zijn laatste koers in België.

"CEO Patrick Lefevere van Quick Step-Alpha Vinyl heeft me vandaag gecontacteerd", geeft organisator Jean-Luc Vandenbroucke mee. "Met de wens dat hij Remco Evenepoel wil opstellen in Binche. Het was een onverwacht telefoontje, maar enorm plezant."

"Ik nodig alle wielerliefhebbers uit om dinsdag naar onze koers te komen om Remco Evenepoel en Philippe Gilbert te vieren."

En er zakken nog wel wat bekende namen af naar Binche dinsdag: onder meer Victor Campenaerts, Greg Van Avermaet, Dries De Bondt, Tom van Asbroeck, winnaar in 2019, en Edward Theuns.

Start om 12.10 uur in Binche voor 198 km

Binche-Chimay-Binche is traditioneel de afsluiter van het Waalse wielerseizoen. Naast de mannenkoers is er ook de 2e editie van de vrouweneditie. Vorig jaar zegevierden Danny van Poppel en Sara Van de Vel.

De start wordt om 12.10 uur gegeven op de Grote Markt van Binche, de finish is daar ook rond 16.45 uur. 198 kilometer moeten de renners afwerken, waaronder 4 lokale circuits van 16 kilometer.