Ga naar de inhoud

België wacht al 10 jaar op WK-opvolger Gilbert: "Net zoals in L-B-L en wie won er?"

Philippe Gilbert triomfeerde in 2012.

Exact 10 jaar geleden slaagde Philippe Gilbert er als laatste Belg in om wereldkampioen te worden. Wout van Aert kwam er in Imola dichtbij, maar Gilbert ziet statistisch de beste kansen voor... Remco Evenepoel.

Binnen 2 dagen is het zover: het WK voor de mannen elite. Al 10 jaar wacht België op een opvolger voor Philippe Gilbert, die in 2012 zegevierde op de Cauberg in Valkenburg. 

 

"Ik herinner me nog elke meter van de finale. Het was de aanloop van de Cauberg. We gingen razendsnel de laatste afdaling in (richting Cauberg). Vol met risico's de laatste bocht in en de ultieme aanval op de Cauberg zelf", omschrijft de ex-wereldkampioen zijn finale. 

 

"Ik kon een verschil maken, maar dan was het nog 2 kilometer te gaan. Toen heb ik niet meer getwijfeld en "volle gas" tot aan de meet", glundert Gilbert.

Het is van 2012 geleden dat er een Belg wereldkampioen is geworden. Toeval? Of niet de juiste renners? "Het was mogelijk met Wout van Aert om opnieuw te winnen. Een tweede plaats is zeer dichtbij."


"Tweede worden met de benen om kampioen te worden is altijd jammer."

 

"Met Luik-Bastenaken-Luik zaten we in dezelfde situatie, ook 10 jaar wachten. En wie won er? Ik was blij dat Remco (Evenepoel) mijn opvolger werd. Misschien is het tijd dat hij dezelfde rol speelt in het WK?", vertelt de ex-wereldkampioen met een glimlach. 

 

Remco Evenepoel won op magistrale wijze Luik-Bastenaken-Luik in het voorjaar.

 

Het is in de geschiedenis van het wielrennen nog nooit gebeurd dat België meer dan 10 jaar heeft moeten wachten op een nieuwe wereldkampioen. 

 

"Toen was het 7 jaar tussen Tom Boonen en mezelf. En tussen Johan Museeuw en Boonen was het 9 jaar wachten."

 

In 1996 won Johan Museeuw in Lugano en 2005 won Tom Boonen in Madrid.

Ik was blij dat Remco Evenepoel mijn opvolger werd in Luik-Bastenaken-Luik. Misschien is het tijd dat hij dezelfde rol speelt op het WK?

Philippe Gilbert, Lotto-Soudal

Bekijk hier: Evenepoel zegeviert in Luik-Bastenaken-Luik

Bekijk hier: Museeuw wint WK in Lugano in 1996

Bekijk hier: Boonen wint WK in Madrid in 2005

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.