Ga naar de inhoud

Lukebakio is na zwaar jaar weer Rode Duivel: "Tuurlijk denk ik aan Qatar"

Dodi Lukebakio op zijn persconferentie.

Dodi Lukebakio beleefde vorig jaar een lastig seizoen op huurbasis bij Wolfsburg, maar dit seizoen is hij wel weer goed begonnen bij Hertha Berlijn. En dat leverde hem opnieuw een selectie van Roberto Martinez op. "Ik zie dat wel als een beloning voor mijn harde werk", vertelt hij.  

"Het is een eer om hier terug te zijn. Ik ben echt heel blij", vertelde Lukebakio meteen na zijn aankomst in Tubeke. Hij werd in oktober vorig jaar een laatste keer opgeroepen. Daarna raakte hij in Wolfsburg nog maar moeilijk van de bank.

 

"Het afgelopen jaar is heel moeilijk geweest", geeft hij toe. "Maar ik ben mentaal sterk geweest, ook dankzij mijn vrouw, mijn familie en mijn geloof. Het is nooit makkelijk om niet of weinig te spelen, maar ik ben er sterker door geworden. Ik heb geen spijt van die uitleenbeurt."

 

Nu speelt Lukebakio dus opnieuw in Berlijn, maar er waren ook geruchten over een terugkeer naar België. "Er was interesse van verschillende teams uit België, maar ik was gefocust op Hertha Berlijn. Ik wilde in de voorbereiding alles geven en toen bleek dat ik zou spelen, heb ik besloten zeker te willen blijven."

 

Op welk gebied is Lukebakio (24) nu sterker? "We moeten dankbaar zijn in het leven. Ik sta nu positiever in het leven dan vroeger. Ik heb in dat jaar niet getwijfeld aan mezelf. Ik ben sterk gebleven en ik heb hard gewerkt en vandaag sta ik opnieuw hier. Ik zie deze selectie wel als een beloning. Het is ook een bewijs dat werken loont."

Ik vind de truitjes wel leuk. Het is een beetje speciaal met die vlammen, maar ik wil ze graag eens in het echt zien. Dat is toch anders dan op foto's. 

"Dit geeft me ook nog meer motivatie." Dit is de laatste kans om iets te laten zien aan de bondscoach voor het WK, speelt dat ook mee? "Ik wil daar niet te veel over nadenken. Ik doe mijn best en dan zien we wel. Natuurlijk denk ik aan Qatar. Dat is een van de grootste dingen die je als voetballer met je land kan meemaken. Ik wil het zo goed mogelijk doen voor mijn club en dan zien we wel."


In welke positie kan Lukebakio mee naar het WK? "Dat moet je aan de trainer vragen, maar ik ben polyvalent. Ik ben vooral een vleugelspits, die achter de diepe aanvaller speelt, maar als diepe spits heb ik ook al wel eens gespeeld. Ik heb geen ervaring als wingback, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik dat ook zou kunnen. Het is eigenlijk simpel: ik speel waar de coach mij zet."

 

"Ik ben een beetje nieuw hier. Ik moet eerst mijn best doen om hier helemaal terug te komen. En ik wil niet te snel spreken. Ik blijf met beide voeten op de grond en wat komt, dat komt."


En de nieuwe truitjes? "Ik vind ze leuk. Het is een beetje speciaal met die vlammen, maar ik wil ze graag eens in het echt zien. Dat is toch anders dan op foto's. En ik wil het shirt vooral eens aandoen."