Ga naar de inhoud

ONTDEK: "Warrior" van Oscar and the Wolf is WK-anthem van Rode Duivels: "Voor iedereen die vecht"

"Een muzikale parel die hedendaagse R&B en elektropop combineert, met een actuale, dansbare sound.

Het officiële WK-lied voor de Wereldbeker 2022 in Qatar is bekend: "Warrior" van Oscar and the Wolf moet de Rode Duivels vanaf 20 november naar successen stuwen. "Warrior" gaat zowel over de tegenstand op het veld, als over de tegenstand die je in je binnenste moet overwinnen.

Bekijk "Warrior" op Pukkelpop

"Combinatie van R&B en elektropop met actuele, dansbare sound"

De Belgische voetbalbond en de Belgische muziekgroep kwamen vanochtend samen naar buiten met het muzikale nieuwtje. Het Belgische festivalpubliek kreeg de primeur, zanger Max Colombie bracht het nummer op Pukkelpop als afsluiter van zijn fel gesmaakte set.

"Het is een muzikale parel, die hedendaagse R&B en elektropop op een unieke wijze combineert", luidt het in een persbericht.

"De song wordt gekenmerkt door een erg actuele, dansbare sound. Die zal niet misstaan in menig voetbalstadion en onze Rode Duivels tot hun best mogelijke prestatie inspireren."

Ook de tekst inspireert om steeds het beste van jezelf te geven, de strijd aan te gaan met de tegenstand en het hoogst mogelijke na te streven. En dat zowel uiterlijk op het veld, als innerlijk. De tegenstand zit soms in jezelf.

Colombie verduidelijkt: "Ik schreef het nummer een paar maanden geleden. Het was bedoeld als hymne over het veroveren van de wereld, maar toen groeide het uit tot iets anders. Soms zijn onze grootste triomfen de momenten waarop we onszelf overwinnen. "Warrior" is voor iedereen die ergens voor vecht. Ik hoop dat het ook het vuur van onze Rode Duivels zal voeden voor hun WK-uitdaging." De zanger maakte in Hasselt zijn comeback na angstaanvallen en een depressie.

Warrior is voor iedereen die ergens voor vecht

Zanger Max Colombie

Martinez: "Voetbal en muziek hebben de kracht om emoties over te brengen"

Bondscoach Roberto Martinez beklemtoont dat muziek net als voetbal de kracht heeft om emoties over te brengen. "Ik werd verliefd op dit liedje, toen ik het voor het eerst hoorde, omdat de muziek en de tekst iets transcendents hebben. We willen vechten in de nobele zin van het woord, niet alleen op het voetbalveld, maar in het leven in het algemeen", vertelt de bondscoach.

"Warrior" van Oscar and the Wolf verschijnt op vrijdag 16 september bij Universal Music. Op 22 september kunnen de supporters de band live aan het werk zien in het Koning Boudewijnstadion na de laatste wedstrijd van de Rode Duivels op Belgische bodem voor het WK, in de Nations League tegen Wales.

De Rode Duivels openen hun WK op woensdag 23 november tegen Canada. Marokko is op zondag 27 november de tweede tegenstander. In hun laatste groepswedstrijd geven de Belgen donderdag 1 december vicewereldkampioen Kroatië partij.

Nood aan een gesprek? Dat kan 24/7 op Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan ook mailen of chatten via www.tele-onthaal.be. Specifiek voor kinderen en jongeren is er ook Awel op het telefoonnummer 102, of via chat op awel.be. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan altijd terecht bij de Zelfmoordlijn, op het gratis telefoonnummer 1813 of op zelfmoordlijn1813.be.