Ga naar de inhoud

Evenepoel beseft dat hij op 1 dag van geschiedenis staat: "Zo weinig mogelijk aan denken"

Geschiedenis is weer een stapje dichterbij. Remco Evenepoel beseft dat zijn grote doel om de Vuelta te winnen nu écht binnen handbereik is. Alleen morgen kan het nog foutlopen. "Ik probeer er zo ontspannen mogelijk naartoe te leven", vertelt Evenepoel.

Hij noemde het zelf "de perfecte dag". Rit 19 verliep voor Remco Evenepoel precies zoals verhoopt. Met een vlucht die Trek-Segafrado onder controle hield.

 

"Nochtans zijn we geen waarzeggers", lachte Evenepoel. "Maar ik denk dat iedere klassementsrenner graag een snipperdagje had. Die kwam er deels, want door de vele hoogtemeters was het toch geen makkelijke rit. Pedersen en Trek waren wel de verdiende winnaars."

 

Voelt Evenepoel nu dat de climax alsmaar dichtbij komt? "Elke dag word je toch iets euforischer en begin je meer te dromen", geeft hij toe. "Ik besef dat ik geschiedenis kan schrijven, maar probeer dat zo weinig mogelijk in mijn hoofd te steken. Sowieso is er altijd een soort druk, maar ik leef er zo ontspannen mogelijk naartoe."

Jammer genoeg wordt het morgen geen tijdrit van 30 kilometer, maar eentje van 181.

Remco Evenepoel

Want morgen wacht er nog een pittige laatste opdracht, voor de feestrit richting Madrid. "Het kan goed zijn dat iedereen na de eerste klim al geïsoleerd zal zitten. Dan wordt het één lange tijdrit. (lacht) Jammer genoeg geen van 30 kilometer, maar eentje van 181."

 

"Ik probeer gewoon zo ontspannen mogelijk te blijven. Als er morgen een situatie komt waarin het toch fout dreigt te lopen, moeten we rustig blijven. Want als de benen goed zijn, zal het moeilijk zijn om veel tijd te verliezen. Met die percentages wordt het een duel man-tegen-man."