Ga naar de inhoud

Geen breuken voor pechvogel Julian Alaphilippe, die schouder ontwrichtte bij val in Vuelta

 wo 31 augustus 2022 23:15
Alaphilippe kende opnieuw een stevige portie pech.

Julian Alaphilippe heeft geen breuken opgelopen bij zijn val in rit 11 in de Vuelta. De wereldkampioen schoof onderuit in een bocht en werd kermend van de pijn afgevoerd met een blessure aan zijn schouder. Die blijkt nu ontwricht te zijn geweest, verder onderzoek in het ziekenhuis van Herentals moet duidelijkheid brengen over de periode van inactiviteit.

Het was helaas een vertrouwd beeld om de wereldkampioen op de grond te zien liggen woensdag in de Vuelta. Voor de tweede keer dit seizoen kwam Alaphilippe hard ten val, met een schouderblessure moest hij de Vuelta verlaten.

 

Later op de avond kwam zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl met een update. Er werd gevreesd voor een breuk bij de Fransman, maar die is er niet. De schouder van Alaphilippe was uit de kom gegaan, mogelijk is er wel schade aan de schouderspieren. Verder onderzoek in België moet daar duidelijkheid rond brengen.

 

Zijn ploeg plakt nog geen termijn op zijn inactiviteit, maar hoe dan ook lijkt deelname aan het WK volgende maand in Wollongong een moeilijke zaak te worden. 

Gerelateerd: