Ga naar de inhoud

Gerwyn Price houdt Dimitri Van den Bergh uit finale in Nieuw-Zeeland na dominante comeback

 za 27 augustus 2022 12:54

Dimitri Van den Bergh is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de New Zealand Darts Masters (PDC/70.000 euro). In het Australische Hamilton moest hij in de halve finales met 7-4 het onderspit delven voor de Welshman Gerwyn Price, de nummer één van de wereld.

In de halve finale van de New Zealand Darts Masters kwam Dimitri Van den Bergh uit tegen de nummer één van de wereld, Gerwyn Price.

 

Van den Bergh pakte er uit met een goede openingsdans. Dankzij uitworpen van 106 en 92 nam The Dreammaker meteen een 2-0-voorsprong. Maar Price sloeg terug nadat Van den Bergh (PDC 14) in leg zes dubbel zestien had gemist.

 

De Welshmen kon met uitworpen van 65 en 79 toch de leiding overnemen. Price kwam in zijn ritme en vond zijn betere darts. Na onder meer een 12-darter won 'The Iceman' drie van de vier volgende spelletjes voor een 7-4 overwinning.   

 

Lees onder de video voort.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van den Bergh was zowel met een gemiddelde van 93.43 per drie darts, als met een check-out gemiddelde van 57.1%, tegen 92.33 per drie darts en 36.8% gelukte uitworpen, beter dan Price. De Welshman was echter de meer regelmatige speler.  

 

Van den Bergh (PDC 14) versloeg in de kwartfinales de Engelsman Joe Cullen (PDC 13) nog met 6-5, nadat onze 28-jarige landgenoot niet verder kwam dan een gemiddelde van 81.99 per drie darts, maar wel uitworpen lukte van 150 en 127.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: