Ga naar de inhoud

Dimitri Van den Bergh vlot naar kwartfinales in New South Wales na vliegende start

 vr 19 augustus 2022 17:31

Dimitri Van den Bergh is alleszins niet voor niets naar de andere kant van de wereld gevlogen. Onze landgenoot plaatste zich zonet vlot voor de kwartfinales van het New South Wales Darts Masters-toernooi (70.000 euro) in Australië. Dancing Dimi verraste thuis-gooier Raymond O'Donnell met een vliegende start.

Met een 6-3 overwinning tegen de Australiër Raymond O'Donnell heeft Dimitri Van den Bergh (PDC-9) zich vandaag in het Australische Wollongong vlot geplaatst voor de kwartfinales van het New South Wales Darts Masters (70.000 euro).

 

"The Dreammaker", die de Schot Peter Wright (PDC-2) vervangt in drie World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland, sprintte met onder meer een 126-uitworp naar een 5-0 voorsprong. 

 

Daarna liet hij de teugels even vieren, waar O'Donnell van profiteerde en drie legs op rij wist te winnen. Van den Bergh vond het dan welletjes en maakte het in de negende leg droog af. 

 

Onze landgenoot had genoeg aan een gemiddelde van 90,80 punten per drie darts, tegen 85,73 voor O'Donnell, die  met een check-out-gemiddelde van 37,5 procent wel net iets beter deed dan de 35,3 procent van Van den Bergh.    

 

Voor een plaats in de halve finales neemt Van den Bergh het op tegen de Engelsman James Wade (PDC-5), die in zijn eerste wedstrijd de Australiër Gordon Mathers (PDC-81) met 6-3 versloeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: