Ga naar de inhoud

Dancing Dimi laat finale World Matchplay in absolute slotfase liggen tegen Van Gerwen

 zo 24 juli 2022 00:36

Geen derde finale op rij voor Dimitri Van den Bergh op het World Matchplay Darts-toernooi. Onze landgenoot leek lang op een overwinning af te stevenen tegen Michael van Gerwen, maar liet de overwinning in de absolute slotfase door zijn vingers glippen. Van Gerwen neemt het in de finale op tegen Price, die in zijn halve finale uitpakte met een ninedarter.

Dat de World Matchplay Dimitri Van den Bergh goed ligt, bewijzen de geschiedenisboeken. In 2020 maakte hij er zijn intrede met een klinkende overwinning, vorig jaar stootte hij door naar de finale en ook dit jaar lijkt hij zich goed te voelen in het toernooi. Zo versloeg hij wereldkampioen Peter Wright met 16-14 in de vorige ronde.

 

Voor een derde finaleplaats op rij moest "Dancing Dimi" vandaag wel voorbij zijn eeuwige rivaal, Michael van Gerwen.

 

Voor de aanvang van de partij probeerde "Mighty Mike" nog met wat mind games in het hoofd van onze landgenoot te kruipen, maar die bleef ijzig koel. Zo liep Van den Bergh al snel uit tot 4-1.

 

Nadien controleerde "Dancing Dimi" de pot, maar de hete adem van Van Gerwen bleef (letterlijk) voelbaar in de nek van onze landgenoot. Een 13-10-voorsprong kon de dubbele jeugdwereldkampioen niet thuis halen.

Zo bezweek hij in het slot toch wat onder de druk, en zag de Nederlander bij 14-15 een eerste keer op voorsprong komen. Van Gerwen, die het toernooi won in 2015 en 2016, profiteerde van dat momentum en won nog alle resterende legs (14-17). 

 

Een duidelijk ontgoochelde Van den Bergh besefte dat hij deze keer wel héél dicht was bij een overwinning tegen zijn angstgegner, die het in de finale mag opnemen tegen Gerwyn Price. Price won zijn halve finale met 17-11 tegen Danny Noppert. Vooral zijn ninedarter ging de wereld rond.

Bekijk de ninedarter van Price:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: