Ga naar de inhoud

Dimitri Van den Bergh stoot door naar kwartfinale van World Matchplay

'Dancing Dimi' mag naar de volgende ronde.

Dimitri Van den Bergh staat in de kwartfinale van de World Matchplay, na het WK het belangrijkste dartstoernooi. In het Engelse Blackpool versloeg ‘Dancing Dimi’ Rowby-John Rodriguez met 11-6. 

Rowby-John Rodriguez (PDC-73) bekampte Van den Bergh (PDC-9) met vertrouwen. In de openingsronde had de Oostenrijker verrassend Jonny Clayton uitgeschakeld. 

 

Rodriguez ging ook tegen onze landgenoot het beste van start (0-2), maar ‘Dancing Dimi’ behield de concentratie en haalde zijn beste spel boven. Nog voor de eerste pauze wipte hij in de tussenstand weer op en over zijn tegenstander: 3-2. 

 

Van den Bergh ging verder op dat elan, zijn voorsprong groeide uit tot 6-4. Onze landgenoot gaf die goede positie niet meer uit handen en klaarde de klus uiteindelijk na een 11-6-overwinning. Hij maakte het af met een 146-finish. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vrienden

"Het was positief dat ik twee dagen vrij had," verklaarde Van den Bergh. "Rowby-John en ik zijn al jaren vrienden. Hij ging sterk van start waardoor ik meteen aan de bak moest." 


"Het komt er in darts vooral op aan om je tegenstrever geen kans te geven en op het juiste moment moet toe te slaan. Ik heb nu weer een dag vrij en dat is altijd meegenomen."   


In de kwartfinales (best of 31 legs) staat Van den Bergh donderdag tegenover de Schotse titelverdediger en wereldkampioen Peter Wright (PDC-1).  


De voorbije twee jaar bereikte Van den Bergh telkens de finale van het World Matchplay, dat met het wereldkampioenschap en de Premier League de Triple Crown van het darts vormt.


In 2020 won hij het toernooi in een finale tegen de Schot Gary Anderson (PDC-6), vorig jaar moest hij de titel aan Wright laten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.