Ga naar de inhoud

Lothar Matthäus schenkt truitje dat hij ruilde met Maradona in WK-finale 1986 aan Argentijns museum

 do 25 augustus 2022 16:11
Voormalig Duits profvoetballer Matthäus schenkt Maradona-trui uit WK-finale 1986.
Lothar Matthaus, oude rivaal van Maradona.

Het shirt dat Diego Maradona droeg in de WK-finale van 1986 is opnieuw in Argentijns bezit en dat dankzij de Duitse voetbalgrootheid Lothar Matthäus. Matthäus, die met Maradona van shirt wisselde in de rust van de door Argentinië gewonnen finale in Mexico, gaf het historische kledingstuk terug tijdens een ceremonie op de Argentijnse ambassade in Madrid.

Enkele maanden geleden kwam nog in het nieuws dat de Engelsman Steve Hodge het shirt van Diego Maradona, dat hij had bemachtigd na de kwartfinale van het WK 1986, had geveild voor zo'n 9 miljoen dollar. Lothar Matthäus, niet altijd de meest sympathieke speler op het veld, doet het op een andere manier.

 

Matthäus schonk zijn Maradona-shirt uit de finale van hetzelfde WK aan een nieuw voetbalmuseum in de Argentijnse hoofdstad. Als "tegenprestatie" kreeg de voormalige Duitse middenvelder op de Argentijnse ambassade een gedenkplaats als erkenning voor zijn voetbalcarrière.

 

"Het was altijd een grote eer om tegen Maradona te spelen," zegt Matthäus over de overleden voetbal- en volksheld. "Als speler en als persoon was hij altijd iemand die heel belangrijk voor me was. Hij zal altijd in ons hart zijn."

 

Matthäus kon trouwens ook het shirt bemachtigen dat Maradona 4 jaar later droeg in de WK-finale. Toen trokken de Duitsers aan het langste eind. Ook dat truitje schonk Matthäus aan een (Duits) museum.

Als speler en als persoon was Maradona altijd iemand die heel belangrijk voor me was. Hij zal altijd in ons hart zijn.

Lothar Matthäus