Ga naar de inhoud

Mentale tik of wake-upcall? Chicago moet net voor play-offs koppositie afstaan aan Las Vegas

Emma Meesseman (archieffoto)

Een wedstrijd voor het begin van de play-offs in de WNBA weten Emma Meesseman en Julie Allemand welke ploeg ze goed in de gaten moeten houden als ze de titel willen pakken. Las Vegas Aces klopte Chicago Sky in een rechtstreeks duel (niet voor het eerst dit seizoen) en nam zo de koppositie over in de stand.

In Las Vegas leed Chicago een duidelijke 89-78-nederlaag. Meteen in het eerste quarter (27-16) werd een kloof geslagen en die konden Meesseman en co niet meer dichten, ondanks 28 punten van Chicago-speelster Kahleah Copper, een evenaring van haar beste prestatie ooit voor Chicago Sky.

 

Emma Meesseman zorgde voor 14 punten, 7 rebounds en 1 assist. Ze stond ruim 28 minuten op het veld. Jullie Allemand moest het doen met iets meer dan 8 minuten en gaf daarin drie assists. Scoren deed ze niet.

 

Door de zege springt Las Vegas over Chicago in het klassement van het reguliere seizoen. Beide ploegen hebben exact evenveel wedstrijden gewonnen en verloren (25-10), maar Las Vegas won twee van de drie onderlinge duels.

 

Op zondag zijn de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen. Chicago speelt dan tegen laagvlieger Phoenix, Las Vegas tegen Seattle, dat zelf vierde staat.

 

De play-offs in de WNBA beginnen volgende week woensdag op 17 augustus.