Kompany en Burnley lijden eerste seizoensnederlaag in Watford

vr 12 augustus 2022 23:38
Vincent Kompany met een (cynisch) duimpje.

Op de derde speeldag van de Engelse Championship heeft het Burnley van coach Vincent Kompany een eerste nederlaag geïncasseerd. Op verplaatsing bij Watford delfden The Clarets met 1-0 het onderspit.

Een zege, een gelijkspel en een nederlaag. Dat is het evenwichtige rapport van Burnley in de eerste drie matchen van de competitie.

Op bezoek bij Watford dropte Kompany de Belgen Samuel Bastien, Manuel Benson en oude bekende Josh Cullen in de basis.

Naar het gebruikelijk recept had Burnley veel balbezit, maar een doelpunt scoren zat er niet in. Dat kon Tom Cleverley wel op slag van rust.

Ook een rechtstreekse uitsluiting van Watford-speler Hassane Kamara in het slot kon Burnley niet meer aan puntengewin helpen. Christian Kabasele kreeg na de rode kaart nog tien minuten speeltijd.