Ga naar de inhoud

Roeier Niels Van Zandweghe is ziek en mist de Europese Kampioenschappen

 di 9 augustus 2022 14:23

Niels Van Zandweghe neemt later deze week niet deel aan het EK roeien in München (11-14 augustus). De 26-jarige Bruggeling zou in München in de lichte dubbeltwee een duo vormen met Marlon Colpaert. Die vaart nu de lichte skiff.

"Na een erg turbulente periode in mijn leven de jongste weken, ben ik een paar dagen geleden ziek geworden", postte Niels Van Zandweghe op Instagram. 

 

"De dokter oordeelde dat ik best voor deze kampioenschappen kan passen. Het is nu tijd om volledig te herstellen en dan kan ik naar de wereldkampioenschappen in september toewerken. Marlon Colpaert wens ik veel succes in de lichte skiff."

 

Op de EK's van 2019 en 2020 veroverde Van Zandweghe nog brons met Tim Brys, met wie hij ook derde werd op het WK 2018 en vijfde op de Spelen in Tokio. 

 

Inmiddels maakte Brys de overstap naar de open categorie. In München bemant hij een dubbelvier met Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.