Ga naar de inhoud

Vrouwen Trek-Segafredo blazen tegenstand weg in ploegentijdrit in Zweden

Trek-Segafredo bleek de snelste trein te hebben.

Het Amerikaanse Trek-Segafredo heeft zaterdag de ploegentijdrit in het Zweedse Vargarda gewonnen, een wedstrijd in de WorldTour voor vrouwen. Ze waren 38 seconden sneller dan SD Worx, dat op het einde bijna een verkeerde afslag nam.

Met een ploegentijdrit van 35,6 kilometer begon de Vargarda WestSweden meteen met een pittige teambuilding. 

 

Alle ogen waren gericht op Trek-Segafredo, dat ook in de laatste editie in 2019 de ploegentijdrit won. En de ploeg rond Ellen van Dijk en Shirin van Anrooij stelde niet teleur. Ondanks het snelle afhaken van twee pionnen klokten ze de snelste tijd (44'56").

 

Team SD Worx, dat slechts met 5 rensters aan de start stond, was 38 seconden trager. Ze verloren in de slotfase nog wat kostbare seconden door bijna een verkeerde afslag te nemen. De derde plek was voor Team DSM, op 49 seconden. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag ploegentijdrit

  1. Trek-Segafredo in 44'56"
  2. Team SD Worx op 38"
  3. Team DSM 49"
  4. Team Jumbo-Visma 1'15"
  5. FDJ - SUEZ - Futuroscope 1'41"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.