Ga naar de inhoud

Kamiel Bonneu kiest koninginnenrit in Tsjechië uit voor eerste profzege

Kamiel Bonneu mocht voor het eerst van de zege proeven.

Twee dagen na de zege van Rune Herregodts mag Sport Vlaanderen-Baloise opnieuw vieren in de Ronde van Tsjechië. De 23-jarige Limburger Kamiel Bonneu boekte in de koninginnenrit zijn eerste profzege. Lorenzo Rota blijft leider.

Met maar liefst 2.730 hoogtemeters had de koninginnenrit in de Ronde van Tsjechië haar naam niet gestolen. Vier pittige beklimmingen moesten het peloton stevig doen zweten.

 

Na heel wat aanvalspogingen kozen 13 renners het hazenpad, maar op de voorlaatste helling van de dag werden ze weer ingerekend. Ook de Zwitser Roland Thalmann deed nog een poging met nog 15 km voor de boeg, zonder succes.

 

De favorieten begonnen samen aan het laatste klimmetje richting Dlouhe Strane, een sprint moest de beslissing brengen. Kamiel Bonneu klopte Anthon Charmig op de streep, goed voor zijn eerste profzege.

 

De 27-jarige Italiaan Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty Gobert) blijft leider, met één seconde voorsprong op Charmig. Morgen valt het doek over de vierdaagse rittenkoers in Tsjechië. De renners rijden dan van Sumperk naar Sternbek, met zes beklimmingen op het menu.

Bonneu: "Mijn hoogtestage leverde meteen succes op"

"Dat ik mijn eerste zege kan boeken in een mooie rittenkoers, maakt het nog wat specialer", zegt Bonneu. "Op de laatste klim werd het een uitputtingsslag en daarin kon ik het halen." 

 

"Op minder dan 500 meter van de eindmeet ging Johannes Staune-Mittet versnellen. Ik sprong naar zijn wiel en bleef wat wachten. Het was immers wind op kop, en kwam er op het gepaste moment uit."   

 

"Die eerste profzege geeft een onbeschrijfbaar gevoel. Ik had het ook niet zien aankomen, want ik maakte vrijdag een mindere dag door. Wat last van de warmte, denk ik. Vandaag was het 15 graden frisser. Deze zege komt er na een hoogtestage. Het is super als het geleverde werk vruchten aflevert. Ik voel me goed." 

 

"Misschien kan ik zondag nog eens voor de zege kan gaan. Wij hebben met de ploeg hier echt wel al mooie prestaties neergezet. We mogen nu al tevreden terugkijken op deze rittenkoers, wonnen al de helft van de ritten."  

Uitslag rit 3
1. Kamiel Bonneu 3u49'24"
2. Anthon Charmig (Den) z.t.
3. Johannes Staute-Mittet (Noo) op 1"
4. Kevin Colleoni (Ita) 2"
5. Filippo Zana (Ita) 3"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.