Ga naar de inhoud

Vluchter Rune Herregodts pakt ritzege én leiderstrui in Ronde van Tsjechië

Rune Herregodts mag opnieuw vieren.

De eerste rit van de Ronde van Tsjechië, de Sazka Tour, is gewonnen door Rune Herregodts (Sport Vlaanderen). Vanuit de vlucht kon hij overleven en in de sprint landgenoot Johan Meens verslaan. Herregodts mag ook de eerste leiderstrui aantrekken.

Drie Belgische ploegen zijn naar Tsjechië afgezakt voor de Sazka Tour. Sport Vlaanderen en Bingoal Pauwels Sauzen stuurden met respectievelijk Rune Herregodts en Johan Meens twee renners mee in een vlucht van 5.

 

De etappe naar Prostejov leek gemaakt voor de sprinters, maar die misrekenden zich en uiteindelijk hielden de vluchters 22 seconden over.

Herregodts had iets meer overschot op het einde dan Meens en doet zo zijn nummertje van de Ruta del Sol, eerder dit jaar, over. Ook toen mocht hij na winst in de openingsrit de leiderstrui aantrekken.

Mogelijk wordt het een kort avontuur voor Herregodt, want morgen trekken we al de bergen in, met de slotklim naar Pustevny (7,9 km en 6,6% gemiddeld).

Uitslag rit 1
1. Rune Herregodts 4u24'00"
2. Johan Meens z.t.
3. Michael Kukrle (Tsj)  
4. Jan Kaspar (Tsj)  
5. Alexander Tarlton (Dui) op 3"
6. Filippo Fortin (Ita) 22"
Stand na rit 1
1. Rune Herregodts  
2. Johan Meens 5"
3. Michael Kurkle 8"

Rune Herregodts: "Ik ga niet vol voor de eindzege"

"Omdat er hier niet te veel sprinters aan de start staan, was de kans op het slagen van een vroege vlucht wel groot. Het was een serieus gevecht vooraleer we de kopgroep konden vormen en we mochten bouwen aan onze voorsprong", gaf Rune Herregodts mee.   

 

Plots werd de kopgroep de verkeerde weg opgestuurd. "Wij volgen natuurlijk de wagens en motards voor ons. Het is niet uitzonderlijk dat er even wordt afgeweken van de GPX die wordt doorgestuurd maar toen we plots in het gewone verkeer kwamen, wist ik wel dat het niet klopte. Uiteindelijk werden we terug naar het juiste parcours geleid", vervolgde Herregodts.  

 

Vraag is nu of de Lokeraar zijn gele trui wil verdedigen tot en met zondag."Dit is mijn eerste koers na een nieuwe opbouw. Ik wil hier geen vier dagen vol door gaan. Er is deze maand nog het EK tijdrijden en er komen nog enkele mooie eendagskoersen aan. Ik ga er mijn slaap niet voor laten, maar als ik deze ronde zonder al te veel energieverbruik kan winnen, zou het gek zijn om dat te laten liggen."