Ga naar de inhoud

Sprookjes bestaan: stagiair Bastien Tronchon wint de 3e etappe in de Ronde van Burgos

Veel beter kan een stagedag niet zijn. De Fransman Bastien Tronchon (AG2R-Citroën) heeft de 3e etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. Samen met Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers) bleef de stagiair uit de greep van een uitgedund peloton. De genaturaliseerde Fransman greep naast de ritzege, maar neemt wel de leiderstrui over van Santiago Buitrago.

Alsof je een vast contract versiert op je 4e stagedag. Bastien Tronchon mocht op 1 augustus beginnen aan zijn stage bij AG2R-Citroën, en pakt amper 3 dagen later al zijn eerste profoverwinning.

 

Stagebegeleider en teammanager Vincent Lavenu zal hem nu ongetwijfeld al een 10 op 10 geven voor zijn rapport. 

 

Zowel wat tactiek als afwerking betreft, want Tronchon schoof mee in de vroege vlucht en overleefde de gevreesde Picon Blanco. 

 

Met grote dank aan klassementsrenner Pavel Sivakov wist de stagiair uiteindelijk zijn eerste overwinning in het profcircuit te pakken. De genaturaliseerde Fransman - die sinds de oorlog niet meer onder Russische vlag rijdt - reed zich helemaal leeg om seconden te sprokkelen in het klassement.

 

Tronchon profiteerde van die perfecte lead-out en sprintte in de laatste hectometers weg van zijn medevluchter. Sivakov moest genoegen nemen met de 2e plaats, maar sprokkelde wel belangrijke seconden voor het klassement.

 

Voor de 20-jarige Bastien Tronchon was het alleszins een meer dan geslaagde stagedag en vooral een dag om nooit meer te vergeten voor de tot dan toe onbekende Franse belofte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.