Ga naar de inhoud

Thomas Buffel: "Als Rangers-supporter heb ik ook wel genoten van Union en zijn fans"

Union was een maatje te groot voor Rangers.

Thomas Buffel was met zijn verleden bij Rangers dinsdagavond een aandachtige toeschouwer tegen Union. De voormalige Rode Duivel zag hoe zijn ex-team werd weggespeeld en nog blij mocht zijn dat het maar bij 2-0 bleef. Hoe heeft hij de knappe overwinning van Union beleefd?

"Ik was daar als supporter van Rangers, maar als ik zag voor hoeveel enthousiasme de fans van Union zorgden, heb ik daar ook wel van genoten. Op dat moment moet je ook even chauvinistisch zijn en zeggen dat het een meerwaarde was voor het Belgische voetbal", vertelt Thomas Buffel.

 

"Ik was toch wel verbaasd hoe flets Rangers voor de dag kwam. Ze hadden niet echt de drang naar voren toe. De opbouw verliep te traag en ze hadden moeilijkheden om de aanval van Union te ontwrichten."

 

Volstaat de 2-0-bonus voor Union, of gaat het zich die gemiste kansen nog beklagen volgende week in een kolkend Ibrox? "Ik denk als ze hetzelfde niveau en dezelfde organisatie kunnen houden dat 2-0 genoeg kan zijn", meent Buffel. "Natuurlijk is Ibrox wel gekend voor de sfeer. Union zal niet onder de indruk mogen zijn van de 50.000 fans, want dan kan het soms snel gaan."

 

"Anderzijds, die 2-0 geeft Union misschien wel de kans om nog beter in de organisatie te blijven staan en er op de juiste momenten uit te komen. Daar zullen ze een goed evenwicht in moeten vinden om ook wat gevaar te stichten."

Union zal niet onder de indruk mogen zijn van de 50.000 fans op Ibrox, want dan kan het soms snel gaan.

Thomas Buffel

Wat mogen de Union-spelers volgende week verwachten op Ibrox? "De supporters zitten er heel dicht op het veld. Het komt van overal, overal is er sfeer. Bij elke goeie actie word je gesteund om er te blijven voor gaan", weet Buffel.

 

"Wat Rangers gisteren getoond heeft, was zeker niet goed. Ik denk dat we volgende week een ander Rangers zullen zien, ook een beetje afhankelijk van welke spelers zij nog kunnen recupereren."

 

"Union moet ervoor zorgen dat Rangers toch ook bang is om gepakt te worden op de counter. Als er geen balvastheid is tussen de linies en je kunt er zelf niet uitkomen, dan word je weggedrukt en is het wachten tot je eentje binnen krijgt. En dan begin het spelletje. Het kan nog heel interessant worden."