Ga naar de inhoud

Thomas Buffel waarschuwt Union: "Opletten voor de snelle flankaanvallers van Rangers"

Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) maakt nu het mooie weer bij Rangers.

De Schotse topclub Rangers is vanavond de tegenstander van Union in de heenmatch van de 3e kwalificatieronde in de Champions League. Ex-Rangers-speler Thomas Buffel wikt en weegt de kansen van de Belgische vicekampioen.

Drie jaar voetbalde Thomas Buffel voor Rangers. De voormalige aanvaller koestert mooie herinneringen aan zijn periode in Schotland. "Het is een heel speciale club, met heel veel supporters. Ibrox zat altijd vol met 50.000 fans. Het was altijd een geweldig gevoel om daar te spelen voor al die enthousiaste fans", zegt Buffel.

"Rangers is een club met een heel rijke geschiedenis. Er zijn veel goeie voetballers gepasseerd. Ze zijn trots op al hun titels en dat stralen ze ook uit. Vanaf dag één merk je dat je moet meegaan in dat verhaal. De uitstraling van de club dragen ze hoog in het vaandel."

Op het veld verwachten de fans totale overgave van de spelers. "Die mentaliteit is heel belangrijk. Als je altijd tot het uiterste gaat, word je op handen gedragen door de fans. Daarnaast is Rangers een club die tactisch en technisch goed probeert te voetballen."

Union zal een oplossing moeten zoeken voor de snelle jongens op de flanken, zoals Matondo en Sakala.

Thomas Buffel

Met Kemar Roofe, Rabbi Matondo, Fashion Sakala en Ianis Hagi telt het huidige Rangers heel wat spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. "Dat zijn toch allemaal spelers die het in onze competitie goed gedaan hebben", vindt Buffel. "Union is bij dezen gewaarschuwd."

Goaltjesdief Morelos ligt wel al een poos in de lappenmand. "Zonder hem zijn ze toch wat anders gaan spelen. Ze zoeken nu iets meer de diepte met snelle jongens op de flanken als Matondo en Sakala. Daar zal Union een oplossing voor moeten zoeken."

Buffel acht Union niet kansloos. "Ze hebben vorig seizoen getoond dat ze heel goed voor de dag kunnen komen. Union heeft het Club Brugge toch heel moeilijk gemaakt. Karel Geraerts heeft ook niet te veel veranderd. Hij bouwt slim voort op wat er vorig seizoen al stond."

Ook in de terugmatch geeft Buffel Union kansen. "Voor veel clubs is het moeilijk voetballen op Ibrox, maar Union is een echte omschakelingsploeg. Als Rangers fel naar voren trekt, kan Union daar misschien wel van profiteren."