Ga naar de inhoud

Yellow Tigers staan op één match van terugkeer naar de Nations League

De Yellow Tigers kunnen hun degradatie uit de Nations League alweer uitwissen.

De Yellow Tigers hebben zich geplaatst voor de finale van de Challenger Cup in het Kroatische Zadar na een 3-1-zege tegen Colombia. Als de Belgische volleybalvrouwen ook de laatste wedstrijd winnen, komen ze in 2023 opnieuw uit in de Nations League.

De Yellow Tigers hadden begin deze maand de degradatie uit de Nations League (waar de beste 16 landen het tegen elkaar opnemen) net niet kunnen vermijden. Via de Challenger Cup kunnen ze alsnog een plaatsje bemachtigen voor het prestigieuze toernooi.

 

Na hun triomf tegen Tsjechië klopten de Yellow Tigers Colombia in de halve finale. De eerst set ging nog naar de Colombiaanse vrouwen met 25-21, maar daarna trok de ploeg van bondscoach Gert Vande Broek het laken naar zich toe: 25-20, 25-21 en 25-16. Britt Herbots was de uitblinker met 34 punten.

 

In de finale nemen de Belgen het morgen op tegen gastland Kroatië of Puerto Rico. De winnaar krijgt een plekje in de Nations League in 2023.