Ga naar de inhoud
UEFA Champions League
speeldag 1

Staat Thibaut Courtois straks in doel tijdens de CL-finale? Ancelotti: "Ik beslis een week voor de finale"

 ma 13 mei 2024 16:53
Carlo Ancelotti op de bank van Real Madrid.
"Don Carlo" zit met een luxeprobleem onder de lat.

Op 1 juni weten we wie de Beker met de Grote Oren de lucht mag insteken. Wie verdedigt het doel van Real Madrid op Wembley? Coach Carlo Ancelotti heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

Op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Alaves bracht Real Madrid-coach Carlo Ancelotti de "keeperskwestie" al eens ter sprake. 

"Loenin heeft een fantastisch seizoen gehad en Thibaut Courtois is, als hij op niveau is, de beste keeper ter wereld", zei de 64-jarige Italiaan.

 

Pas voor het eerst dit seizoen kan Real rekenen op drie fitte keepers. 

 

"Ook Kepa willen we nog speelminuten geven, al is dat niet makkelijk met nog zo weinig matchen. Ik beslis een week voor de finale", aldus Ancelotti. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de lange afwezigheid van Courtois nam Andrij Loenin de honneurs waar onder de lat bij de Madrilenen.

Ook in de halve finales van het kampioenenbal tegen Bayern München kreeg de Oekraïner de voorkeur op onze landgenoot, die wel weer op de bank zat.

Hij trainde nog maar net opnieuw mee, nadat hij in augustus vorig jaar de kruisbanden in zijn knie gescheurd had. 

Op 4 mei maakte de Belgische doelman zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Cadiz (3-0 winst). Afgelopen zaterdag stond hij ook onder de lat tegen Granada (0-4-winst).

Gerelateerd: