Ga naar de inhoud

Yellow Tigers nemen het morgen op tegen Colombia in halve finale Challenger Cup

De Yellow Tigers strijden morgen voor een plek in de finale.

De Yellow Tigers kennen hun tegenstander in de halve finales van de Challenger Cup: Colombia. Als de Belgische volleybalvrouwen de eindzege kunnen pakken, mogen ze volgend jaar opnieuw deelnemen aan de Nations League.

De Yellow Tigers hadden begin deze maand de degradatie uit de Nations League (waar de beste 16 landen het tegen elkaar opnemen) net niet kunnen vermijden. Via de Challenger Cup kunnen ze alsnog een plaatsje bemachtigen voor het prestigieuze toernooi.

 

Na hun zege tegen Tsjechië (3-0) nemen de Belgische volleybalvrouwen het morgen in de halve finales op tegen Colombia, dat Frankrijk verraste met 3-2 (25-17, 25-16, 22-25, 11-25, 16-14). Frankrijk vergat twee matchballen af te maken.

 

De ploeg van bondscoach Gert Vande Broek strijdt morgen om 17 uur voor een ticket voor de finale. In de andere halve finale staan Kroatië en Puerto Rico tegenover elkaar. Alleen de eindwinnaar van de Challenger Cup mag in 2023 deelnemen aan de Nations League.