Ga naar de inhoud

Sporza Tour Femmes: "Van Vleuten kan de Tour de volgende jaren blijven winnen"

De 7e etappe in de Tour de France Femmes heeft het klassement helemaal op zijn kop gezet. Annemiek van Vleuten etaleerde haar hegemonie in de bergen en zet eerste achtervolger Vollering al op meer dan 3 minuten. Ruben Van Gucht en Ine Beyen bespreken in de Sporza Tour-podcast het fenomeen Van Vleuten.

Zoals steeds bespreekt het commentaarsduo na de uitzending 3 conclusies of vaststellingen. 

 

Eén conclusie die Ruben Van Gucht maakt na deze etappe: "Van Vleuten kan de Tour de volgende jaren blijven winnen"

 

"Hoewel ze volgend jaar wil stoppen, denk ik dat ze de Tour de komende 3-4 jaar kan blijven winnen", aldus Ruben Van Gucht.


"Ik denk niet dat ze dat zal doen", zegt Ine Beyen. "Als ze zegt dat ze ermee ophoudt dan geloof ik haar ook. Al moet ik er wel bij zeggen dat ze het intrinsiek waarschijnlijk wel zou kunnen."

Ik zie Vollering zeker ooit de Tour winnen, wanneer Van Vleuten is gestopt.

Ruben Van Gucht

"Ik zie momementeel niemand in het peloton die het niveau kan halen dat Van Vleuten nu haalt", vertelt Van Gucht. 


"Er zijn een aantal vaste waarden in het peloton zoals Niewiadoma en Longo Borghini, maar die zie ik niet meer spectaculair verbeteren."


Ik heb bovendien ook mijn vragen bij de groeimarge die Demi Vollering nog heeft."


"Je mag niet vergeten dat Vollering nog pas begonnen is in 2019. Ze heeft veel minder trainingskilometers in de benen. Die heeft Van Vleuten in overvloed", vindt Beyen.


"Ik zie haar voor alle duidelijkheid wel ooit de Tour winnen", vertelt Van Gucht. "Ze is de op één na beste, en kan zeker winnen als Van Vleuten ermee stopt. Haar niveau is gewoon ongezien in rittenkoersen."

Wat als de Tour volgend jaar naar de Alpen trekt? Dan kan het tijdsverschil nog oplopen.

Ruben Van Gucht

"Als ze volgend jaar trouwens een tijdrit zouden toevoegen in de Tour, dan komt dat de spankracht ook niet ten goede, want Van Vleuten is Olympisch kampioene tijdrijden."

 

"En wat als het peloton volgend jaar richting de Alpen en de Galibier trekt? Dan kan het tijdsverschil nog meer oplopen."

 

"De toekomst zal het uitwijzen. Momenteel is er in elk geval niemand in staat om de hegemonie van Van Vleuten te doorbreken."


De andere twee conclusies kan u in de Sporza Tour-podcast beluisteren.