Marlen Reusser wil hogere BMI-drempel in vrouwenpeloton: "Heb UCI-preses brief gestuurd"

  Ze won vandaag een hectische etappe in de Tour, is afgestudeerd als dokter én heeft een uitgesproken mening. Marlen Reusser was dan ook de perfecte gast voor Maarten Vangramberen om vandaag een bezoekje te brengen.

  Dat Marlen Reusser een eigen mening heeft en die ook graag verkondigt, konden kijkers van Vive le Vélo deze avond al vaststellen. Zo ijverde de Zwitserse bij Maarten Vangramberen voor betere maatregelen rond gewicht en voeding en een hogere drempel voor de Body Mass Index (BMI) in het vrouwenwielrennen.

   

  "Voeding en lichaamsgewicht zijn een belangrijk onderdeel van onze job", vertelt Reusser. "Iedereen is daarmee bezig."

   

  "Dat gaat van gewoon op je gewicht letten tot mentaal ziek te worden en een eetstoornis te ontwikkelen. Dat is een heel spectrum in het peloton en ik denk dat het goed zou zijn om de rensters met echte  gezondheidsproblemen eruit te halen."

   

  "Het zijn er slechts een paar, maar op die manier krijgen de andere rensters niet het gevoel dat ze ook zo mager moeten zijn om goed te presteren, want dat is voor niemand goed."

  Afspraak met UCI-voorzitter op de agenda

  "In elke uithoudingssport ligt gewicht gevoelig. Niet enkel in het wielrennen. Sommige federaties beginnen maatregelen te nemen en ik vind dat zou de UCI ook moeten doen."

   

  Reusser voegde al de daad bij het woord. Zo stuurde ze een brief naar UCI-voorzitter David Lappartient om dit topic aan te kaarten. 

   

  "Ik kreeg eerst geen antwoord, maar nadat ik wat had geklaagd in een Zwitserse krant, werd ik uitgenodigd om op gesprek te gaan met David Lappartient."

   

  "Omdat we het allebei zo druk hebben is het er nog niet van gekomen, maar het staat zeker op de agenda", aldus de winnares van vandaag.

  Bekijk hieronder het volledige interview met Marlen Reusser

  Tour de France Femmes
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdParijs - Parijs81,6 kmWiebesWiebes
  2wegwedstrijdMeaux - Provins136,4 kmVosVos
  3wegwedstrijdReims - Épernay133,6 kmLudwigVos
  4wegwedstrijdTroyes - Bar-sur-Aube126,8 kmReusserVos
  5wegwedstrijdBar-le-Duc - Saint-Dié-des-Vosges175,6 kmWiebesVos
  6wegwedstrijdSaint-Dié-des-Vosges - Rosheim129,2 kmVosVos
  7wegwedstrijdbergetappeSélestat - Le Markstein127,1 kmvan Vleutenvan Vleuten
  8wegwedstrijdbergetappeLure - La Planche des Belles Filles123,3 kmvan Vleutenvan Vleuten