Klaas Lodewyck over Fabio Jakobsen: "Hoe hij nu afziet, valt in het niets met wat hij heeft meegemaakt"

  Fabio Jakobsen moet nog één zware bergrit overleven om uitzicht te hebben op Parijs. Gisteren richting Peyragudes was het een secondespel om de limiet te halen. Bij Quick Step-Alpha Vinyl houden ze hun hart een beetje vast, "maar sinds zijn val in Polen is Fabio altijd heel positief".

  Het waren een van de meest beklijvende beelden van deze Tour de France: een zwalpende Fabio Jakobsen die in de laatste meters van Peyragudes binnen de tijdslimiet probeert te geraken. Aan de finish staan zijn ploegmaats en de stafleden van Quick Step-Alpha Vinyl hem luidkeels aan te moedigen.

   

  "Het was een dubbeltje op zijn kant gisteren", zegt ploegleider Klaas Lodewyck. "En vandaag zal niet anders zijn."

   

  Maar waarom werd Jakobsen gisteren schijnbaar 'aan zijn lot overgelaten' door zijn ploegmaats? "We wisten dat het nipt zou worden, dus hebben we aan de voet iedereen zijn eigen gang laten gaan."

   

  "We weten dat Fabio bepaalde wattages bergop kan trappen en dat houden we zolang mogelijk vol. Als hij hetzelfde niveau haalt als gisteren is het mogelijk."

   

  Het goeie humeur van de Nederlander lijdt er in ieder geval niet onder. "Sinds zijn val (Jakobsen crashte erg zwaar in de Ronde van Polen) staat hij heel positief in het leven. Hij geniet van het fietsen. Hoe hij hier afziet, valt ook in het niets met wat hij heeft meegemaakt."

   

  En als het straks lukt, dan wacht misschien de verlossing, met nog 2 sprintkansen. "Ons eerste doel is vandaag op tijd binnenkomen. Dan zien we wel. Wij zijn vooral gericht op de rit naar Parijs: dat is voor ons het belangrijkste."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52