Ga naar de inhoud

Ellen van Dijk voert in Knokke een indrukwekkend bisnummer op in de Baloise Ladies Tour

Na drie zeges op een rij voor Lorena Wiebes was het vanavond opnieuw aan Ellen van Dijk om te vieren. De wereldkampioene tijdrijden was de sterkste in een tijdrit van 16 kilometer en snoept de leiderstrui opnieuw af van haar landgenote Wiebes.

Van Dijk won eerder al de proloog met duidelijk verschil, ook op de langere chronoproef stond er vandaag geen maat op de ervaren Nederlandse.

 

Ze legde de 15,6 kilometer lange tijdrit af met een gemiddelde van liefst 47 km/u en degradeerde daarmee de tegenstand. De Duitse Mieke Kröger werd tweede op liefst 44 seconden, de Française Audrey Cordon Ragot werd 3e. 

 

Leidster Lorena Wiebes werd vierde op 51 seconden en is haar leiderstrui opnieuw kwijt aan haar landgenote. Van Dijk leidt nu met 31 seconden voorsprong.

 

De 8e editie van de Baloise Ladies Tour, de vroegere BeNe Ladies Tour, wordt morgen/zondag afgesloten in het Oost-Vlaamse Deinze. Die slotetappe wordt gekruid met enkele kasseizones

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
rittenschema Baloise Ladies Tour
        winnares leidster verslag
13/07 proloog Utrecht - Utrecht 3,9 km Van Dijk Van Dijk lees
14/07 rit 1 Zulte - Zulte 128,6 km Wiebes Wiebes lees
15/07 rit 2 Herzele - Herzele 114,6 km Wiebes Wiebes lees
16/07 rit 3a Cadzand - Knokke-Heist 82,8 km Wiebes Wiebes lees
16/07 rit 3b Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit) 15,6 km Van Dijk Van Dijk lees
17/07 rit 4 Deinze - Deinze 119,7 km Wiebes Van Dijk lees