Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes kroont zich tot absolute sprintkoningin van de Baloise Ladies Tour, eindwinst voor Van Dijk

De slotetappe in de Baloise Ladies Tour is naar de Nederlandse topsprintster Lorena Wiebes (DSM) gegaan. In start- en aankomstplaats Deinze versloeg ze Daria Pikulik (ATOM Deweloper Posciellux) en Mylène de Zoete (AG Insurance - NXTG). De eindwinst ging naar Ellen van Dijk (Trek-Segafredo), ze stelde die al veilig in de tijdrit van zaterdag.

Na onder meer een openingstrijdrit in en rond Utrecht en 2 etappes met als aankomstplaats Knokke-Heist eindigde de Baloise Ladies Tour met een massasprint in Deinze.

 

Een kopgroep met Lily Williams (Human Powered Health), Agnieszka Skalniak en Monika Brzezna (beiden ATOM Deweloper Posciellux) hielden lange tijd moedig stand en dwongen DSM diep te gaan, maar werden met 3 kilometer te gaan gegrepen.

 

In de sprint stond er dan zoals al de hele week het geval is geen maat op Lorena Wiebes. De 23-jarige spurtbom van Team DSM rondde met gemak het voorbereidende werk van haar ploeggenotes af en boekte zo een 4e ritzege deze week.

 

De eindzege is overigens een kolfje naar de hand voor Ellen van Dijk. De Nederlandse stelde de eindzege veilig in de individuele tijdrit die zaterdagnamiddag werd afgewerkt in Knokke-Heist. Lorena Wiebes en Audrey Cordon-Ragot (ploeggenote van Van Dijk bij Trek-Segafredo) mochten mee het eindpodium op.

Van Dijk: "Baloise Ladies Tour was voor mij een doel op zich"

"Iedereen had het over een voorbereidingskoers op de Tour, maar voor mij was dit ook een doel op zich", verklaarde Ellen van Dijk na haar eindzege in de Baloise Ladies Tour. 

 

"Dit was een leuke wedstrijd, waarin wel nog tijdritten zitten in vergelijking met andere wedstrijden. En dat vind ik natuurlijk helemaal fantastisch."

 

"Het kwam er voor ons op aan Lorena Wiebes in de gaten te houden. Toen het ging uitdraaien op een massasprint, heb ik me aan het werk gezet voor Chloe Hosking. Ik was dan immers al zeker van de eindwinst."

 

"Ik heb zo een wederdienst bewezen aan mijn teamgenotes. Het wedstrijdverloop was ook heel gunstig voor ons. Er waren drie vluchters en geen van allen vormden een bedreiging voor mijn blauwe leiderstrui. Wij controleerden de zaak en daarop nam Team DSM het over om het tot een massasprint te laten komen."

rittenschema Baloise Ladies Tour
        winnares leidster verslag
13/07 proloog Utrecht - Utrecht 3,9 km Van Dijk Van Dijk lees
14/07 rit 1 Zulte - Zulte 128,6 km Wiebes Wiebes lees
15/07 rit 2 Herzele - Herzele 114,6 km Wiebes Wiebes lees
16/07 rit 3a Cadzand - Knokke-Heist 82,8 km Wiebes Wiebes lees
16/07 rit 3b Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit) 15,6 km Van Dijk Van Dijk lees
17/07 rit 4 Deinze - Deinze 119,7 km Wiebes Van Dijk lees