Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes knalt met overmacht weg van de tegenstand in massasprint Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes was met overmacht de sterkste van het pak.

Lorena Wiebes (DSM) heeft de eerste rit in lijn van de Baloise Ladies Tour naar haar hand gezet. De Nederlandse sprintbom toonde zich duidelijk de snelste in een massasprint. 

Een rit met start en finish in Zulte kondigde zich aan om voer te worden voor de sprintploegen. Daar wilde Marieke de Groot niet van weten, dus koos de Nederlandse voor de vroege vlucht.

 

Bij de eerste tussensprint van de dag kaapte De Groot - net als Lorena Wiebes - bonificatieseconden mee, maar met nog 50 kilometer op de teller zat haar avontuur erop. Enkele dappere rensters probeerden nog weg te raken uit het pak, de sprintersploegen lieten niemand nog vertrekken.

 

Team DSM zette de sprinttrein op de rails voor Wiebes. De Nederlandse sloeg al snel een kloof in de massasprint en etaleerde haar snelheid. Op de streep had ze meerdere fietslengtes voorsprong. 

 

Na haar 2e plek gisteren in de proloog, knoopt ze nu aan met winst en neemt ze de leiderstrui over van landgenote Ellen van Dijk

Wiebes: "Alles verliep vandaag volgens plan"

"Alles verliep vandaag volgens plan", zegt een stralende Lorena Wiebes. "Het was niet erg dat een paar meiden wegreden. Bij de eerste tussensprint lagen er nog 2 bonificatieseconden voor het oprapen." 

 

De Nederlandse bedankt ook haar ploeg DSM, die de wedstrijd controleerde: "Daarna controleerden we en maakten we ons op voor de sprint. Ze trokken me heel goed aan!"

rittenschema Baloise Ladies Tour
        winnares leidster verslag
13/07 proloog Utrecht - Utrecht 3,9 km Van Dijk Van Dijk lees
14/07 rit 1 Zulte - Zulte 128,6 km Wiebes Wiebes lees
15/07 rit 2 Herzele - Herzele 114,6 km      
16/07 rit 3a Cadzand - Knokke-Heist 82,8 km      
16/07 rit 3b Knokke-Heist - Knokke-Heist (tijdrit) 15,6 km      
17/07 rit 4 Deinze - Deinze 119,7 km