Ga naar de inhoud

Cynthia Bolingo benadert EK-limiet bij comeback na zware knieblessure

Cynthia Bolingo heeft zaterdag bij haar eerste optreden sinds ze in februari een zware knieblessure opliep meteen de 400 meter gewonnen tijdens de Flanders Cup in Ninove. Ze klokte er 52"08, niet ver boven de EK-limiet van 51"70.

Op het BK indoor in Louvain-la-Neuve in februari moest Bolingo afgevoerd worden, nadat ze midden in haar 60 meter een zware knieblessure had opgelopen. Die zorgde ervoor dat ze het WK atletiek, momenteel aan de gang in Eugene, moest missen. 

 

Ze mikt nu op het EK in München in augustus en lijkt goed op weg. Bij haar eerste wedstrijd in vijf maanden tijd kwam ze meteen in de buurt van de limiet. Hanne Claes liep in Ninove een persoonlijk record van 52"67.   

 

Op de 200 meter bevestigde Delphine Nkansa opnieuw met 23"12, slechts een fractie boven haar kersverse persoonlijk record van 23"03. 

 

Rani Rosius stelde teleur met 23"97. Op de 100 meter kwam Rosius iets beter uit de verf met 11"44, maar ook daar bleef ze ruim boven haar persoonlijk record van 11"28.