Ga naar de inhoud

Roeier Tibo Vyvey verlaat WB-manche in Luzern met zilver in de lichte skiff

Tibo Vyvey pronkt op het podium met de zilveren medaille.

Tibo Vyvey heeft zaterdag in de derde en laatste manche van de Wereldbeker roeien in Luzern (Zwitserland) de tweede plaats behaald in de A-finale van de skiff bij de lichtgewichten. De andere Belgische boten haalden de A-finale niet. 

De 21-jarige Vyvey, die in Belgrado al de openingsmanche had gewonnen maar in Poznan in de tweede manche verstek moest laten gaan, moest in de finale van de skiff voor lichtgewichten enkel de Ier Paul O'Donovan laten voorgaan.

 

Vyvey had zijn reeks op vrijdag gewonnen en was ook de snelste in zijn halve finale op zaterdagochtend. In de A-finale liet hij het initiatief aan de Australiër Oscar McGuiness, voordat O'Donovan vanaf de laatste 500 meter de leiding nam en won in 6'47"15. 

 

De Belgische skiffeur finishte iets meer dan een seconde achter de Ier in 6'48"72. De Uruguayaan Bruno Cetraro Berriolo maakte het podium compleet (6'49"81).   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen A-finale voor andere Belgische boten

Minder goed nieuws was ervan de Belgische dubbelvier. Tim Brys, Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys konden zich niet plaatsen voor de A-finale. Het Belgische kwartet kon zich niet meten met de top drie en eindigde als 6e in zijn halve finale.

 

Twee andere Belgische boten namen zaterdag deel aan hun halve finales in Luzern maar grepen naast de A-finale. De zware dubbel-twee van Tristan Vandenbussche en Aaron Andries eindigde als 4e in zijn halve finale en zal zondag de B-finale afwerken. 

 

De lichte dubbel-twee van Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert eindigde als 5e in zijn halve finale en zal ook in de B-finale strijden voor de plaatsen 7 tot 12.