Tibo Vyvey knalt na dolle slotmeters naar de zege in de Wereldbeker van Belgrado in de lichte skiff

Op de Wereldbeker roeien in Belgrado is in de lichte skiff Tibo Vyvey (21) er met de overwinning vandoor gegaan. Na een voorzichtige start in de finale, pakte hij in de laatste meters uit met een geweldige remonte. De ervaren Sloveense favoriet Sloveen Rajko Hrvat hield hij net achter zich. 

Nadat Vyvey zich op vrijdag in zijn heat als 3e plaatste voor de finale kwam hij niet meteen als de grote favoriet aan de start. Vyvey vertrok ook niet verschroeiend, maar kwam doorheen de race beter in zijn ritme en na 1.000 meter stond er geen maat meer op de Europese kampioen in de lichte dubbeltwee van vorig jaar bij de beloften.

 

In de tweede wedstrijdhelft pakte hij uit met een geweldig offensief en ging hij van de 4e plaats helemaal naar de kop van de wedstrijd. Uiteindelijk bleef hij de 14 jaar oudere Sloveen Rajko Hrvat met meer dan een bootlengte voor.