Ga naar de inhoud

Red Panthers-coach Raoul Ehren: "Hele wedstrijd betere ploeg, maar gaat om goals maken"

België verliest de cruciale WK-groepsmatch met 2-0 van Australië.

De Red Panthers hebben gisteren de cruciale wedstrijd verloren van Australië in de groepsfase van het WK. Onze nationale hockeyvrouwen speelden sterk, maar kregen een les in efficiëntie (0-2). "Ik kan me de voorbije 15 à 20 wedstrijden niet herinneren dat we geen goal maakten", vertelt bondscoach Raul Ehren wat er misliep.

België is de nummer 5 van de wereld, Australië de nummer 3, dat zijn de 2 sterkste landen in de groep. Enkel de groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de 2e en 3e spelen barrages in Nederland.

De beslissing gisteren viel in het derde kwart. Ehren: "Het verhaal van de wedstrijd is dat wij dominant en de betere ploeg waren. We waren er zo vaak zo dicht bij. Het was allemaal net niet."

"In het derde kwart krijgen we een tijdstraf van 2 minuten en in die 2 minuten scoren zij 2 frommelballen. Daarna waren wij weer aan de beurt om kansen te creëren."

Ehren vond het een onterecht verlies: "Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we de betere ploeg waren. Alleen draait het in het spelletje om doelpunten maken."

Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we de betere ploeg waren, maar het was allemaal net niet.

Veel tijd om te treuren krijgen de Panthers niet, ze spelen vanavond om 18 uur tegen Japan. België is na de zege tegen Zuid-Afrika op speeldag 1 tweede, Japan is derde.

Ehren heeft er vertrouwen in tegen de nummer 11 vanavond: "Dan zul je zien dat de puck net wel goed valt en we goals gaan maken. Daar ontbrak het tegen Australië aan."

"Ik kan me eerlijk gezegd geen wedstrijd herinneren waarin we geen goal gemaakt hebben de afgelopen 15-20 wedstrijden. Ik heb er alle vertrouwen in dat het tegen Japan gewoon weer goed gaat."

Gerniers: "Jammer hoe we eerste goal slikken"

Ook Alix Gerniers zag dat België heel wat kansen miste. "Het is jammer, want we slikken de eerste goal een beetje dom en dan volgt de tweede meteen", betreurde de captain.

"Het is een spijtige nederlaag, want we hebben veel kansen afgedwongen met veel schoten", zei de Red Panther. "Ik denk dat we veel kansen hebben gecreëerd in de cirkel, maar we hebben nooit grote kansen gehad, behalve onze acht strafcorners."

"Hoewel we de wedstrijd bij vlagen domineerden, vind ik toch dat we veel achter de bal liepen, vooral in de eerste helft. Daarna hebben we meer druk gezet, in de tweede helft was ons spel beter."

De Panthers spelen vandaag opnieuw. Behoudens een rampscenario dat ze alsnog laatste worden in de poule en naar huis moeten, weten ze na het duel tegen Japan tegen wie ze in de volgende ronde treffen.

Gerniers wil echter nog niet op de feiten vooruitlopen. "We mogen niet te veel nadenken. We zullen de knop snel omdraaien en gaan voor de winst tegen Japan. We zullen daarna wel zien."