Red Panthers morsen met de kansen en krijgen deksel op de neus tegen Australië

  Australië heeft de Red Panthers een les in efficiëntie gegeven op het WK hockey. België had kansen genoeg om op voorsprong te komen, maar blijft met lege handen achter. Woensdag moet België tegen Japan kwalificatie voor de 1/8e finales afdwingen.

  Doelpunten:

  • 38' Hayes 0-1
  • 39' Greiner 0-2

  Red Panthers missen de kansen, Australië niet

  De sleutelwedstrijd in de groep, zo werd het duel tussen Australië en de Red Panthers vooraf bekeken. Australië, de nummer 3 van de wereld, leek de controle te hebben, maar moest toch enkele Belgische kansen toestaan.

   

  De Red Panthers konden de vele strafcorners niet verzilveren en De Mot en Puvrez konden de inzet van dichtbij van Ballenghien niet in het Australische doel duwen: 0-0 bij de rust.

   

  In het derde quarter kregen de Red Panthers het deksel op de neus. Leclef zat even op de strafbank en Australië profiteerde optimaal. Twee foutjes in de Belgische defensie werden door Hayes en Greiner genadeloos afgestraft.

   

  Met de moed der wanhoop probeerden de Belgische vrouwen nog iets aan de achterstand te doen. België gaf ruimte weg, maar kon rekenen op een sterke Brasseur achterin om erger leed te voorkomen.

   

  In de ultieme slotfase drongen de Red Panthers nog aan: een strafcorner van Vanden Borre werd van de lijn geveegd en na een knappe actie van Vandermeiren lag de Australische doelvrouw in de weg.

   

  De statistieken na de wedstrijd waren duidelijk: 16 schoten op doel voor België tegen 8 voor Australië, 8 strafcorners voor België en 0 voor Australië. De 0-2 op het scorebord zal pijn doen bij de Red Panthers, die morgen tegen Japan de 2e plaats (en de 1/8e finales) veilig moeten stellen.

  Gerelateerd:

  België-Australië

  1. 23 uur 02. Einde: 0-2. Australië wint na een les in efficiëntie. De Red Panthers hadden de meeste kansen, maar slikten twee goals snel na elkaar in het derde quarter. Morgen wacht Japan. .
  2. 23 uur 01. Nog een variant, maar de bal van Vanden Borre gaat er niet in. Dat was de laatste Belgische kans. .
  3. 23 uur . Strafcorner 8. Met nog 42 seconden op de klok krijgt België nog een strafcorner. Kan het nog? .
  4. 23 uur . Australië likt op weg naar de zege, want de klik tikt genadeloos verder in het nadeel van de Red Panthers. .
  5. 22 uur 58. Wat een knappe actie van Vandermeiren. Ze dribbelt zich een weg naar de Australische goal, maar de doelvrouw ligt nog net in de weg. .
  6. 22 uur 58. Ai, Vandermeiren mist haar pass bij de strafcorner en zo is de kans om Vanden Borre in stelling te brengen weg. .
  7. 22 uur 57. Nu dan? Op karakter dwingt Vanden Borre de 7e Belgische strafcorner af. Lukt het nu wel? .
  8. 22 uur 55. Met nog iets meer dan 5 minuten op de klok kan Rasir na een Australische beuk toch nog uithalen, maar de bal gaat naast. Williams moet met een groene kaart even naar de kant. .
  9. 22 uur 54. Wat speelt Brasseur een puike wedstrijd. Ze is heer en meester achterin en breekt weer een Australische aanval af. .
  10. 22 uur 54. Als de Red Panthers nog een slotoffensief in huis hebben, dan zal het nu moeten komen. .
  11. 22 uur 53. Barbara Nelen heeft een slimme pass in huis, maar Michelle Struijk kan er net niet bij. Anders had ze een vrije schietkans. .
  12. 22 uur 49. Het is nu echt een stevige regen geworden in Spanje. Ondertussen krijgen de Red Panthers geen lijn in de aanval. .
  13. 22 uur 49. Malone krijgt een groene kaart onder haar neus geduwd en moet even naar de kant. De Australische is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, maar de Belgen hebben nu een numeriek overwicht. .
  14. 22 uur 45. De Red Panthers hebben nog 15 minuten om de scheve situatie recht te zetten. .
  15. 22 uur 44. Einde quarter 3: 0-2. De Red Panthers zullen zo snel mogelijk willen vergeten, want twee defensieve foutjes werden cash betaald. Dankzij goals van Hayes en Greiner staat het 0-2. .
  16. 22 uur 41. Ook 6e strafcorner gaat er niet in. Een nieuwe strafcorner, maar hetzelfde verhaal: Vanden Borre sleept, maar de bal wordt van de lijn geveegd door verdediger Squibb. .
  17. 22 uur 41. België gaat op zoek naar de aansluitingstreffer: Louise Versavel haalt uit vanuit een scherpe hoek, maar Bartram duwt over de achterlijn. .
  18. 22 uur 40. Het is even alle hens aan dek bij de Red Panthers, Sotgiu moet een nieuwe poging onschadelijk maken. .