Ga naar de inhoud

Belgisch bastion bij Fortuna breidt uit: ook Diede Lemey tekent in Sittard

Diede Lemey

Fortuna Sittard kleurt steeds meer Belgisch, nu de Nederlandse club ook Diede Lemey gestrikt heeft. De doelvrouw is al de 5e Belgische in de selectie van Fortuna. Lemey keepte de voorbije jaren in Italië en werd onlangs nog verkozen tot Beste Keepster in de Serie A.

Met de transfer van Diede Lemey blijft Fortuna Sittard zijn pijlen dus richten op de Belgische markt. Lemey is na Tessa Wullaert, Isabelle Iliano, Jarne Teulings en Féli Delacauw al de 5e Belgische bij de Nederlandse club.

 

Diede Lemey voetbalde de voorbije jaren in Italië, waar ze het doel verdedigde bij Verona, Atalanta Mozzanica en Sassuolo. Bij die laatste club werd de 25-jarige Lemey dit seizoen verkozen tot Beste Doelvrouw in de Serie A.

 

"Diede kan ondanks haar jonge leeftijd al terugkijken op een prachtige carrière", zegt Bo Breukers, verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie van Fortuna Vrouwen.

 

"De individuele prijs die ze onlangs heeft gepakt is daarvan een tastbaar bewijs. Wij zijn enorm blij dat Diede voor ons heeft gekozen en kijken uit naar het komende debuutseizoen."

 

Lemey maakt ook deel uit van de Belgische selectie voor het EK voetbal, dat morgen van start gaat. De Red Flames komen zondag voor het eerst in actie. Bij de nationale ploeg is Lemey niet de nummer 1. Bondscoach Ives Serneels verkiest Nicky Evrard tussen de palen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.