Ga naar de inhoud

10 jaar na de dood van Rob Goris: "Iedereen die hem 2 seconden ontmoette, draagt hem in zijn hart"

De fiets en de ijshockeyschoenen: 2 items die het leven van Rob Goris bepaalden (foto van op zijn begrafenis).

In de nacht van 4 op 5 juli 2012 overleed wielrenner Rob Goris onverwacht in zijn slaap, vlak nadat hij te gast was geweest bij Vive le Vélo. Exact 10 jaar later halen zijn vrienden herinneringen op: "Hij deed alles tegen 200 km/u."

Rob Goris was een van de beste ijshockeyers van België toen hij tijdens enkele fietstrainingen in de zomer ontdekte dat hij daar ook heel wat talent voor had. Nauwelijks een paar jaar later werd hij al Belgisch kampioen bij de elite zonder contract.

Goris was net zijn eerste stapjes in het profwielrennen aan het zetten, toen het noodlot toesloeg. Op 4 juli 2012 was hij te gast in Vive le Vélo. Maar die nacht zou hij niet meer ontwaken, amper 30 jaar jong.

 

Voor de uitzending van Sporza Tour zocht Radio 1 Goris' goeie vriend Dennis en zijn neef Vincent op. Ze zijn Rob nog lang niet vergeten.

"We hebben zijn dood allemaal kunnen plaatsen, omdat hij tegen 200 km/u heeft geleefd. Op dat moment besef je dat niet, maar nu snap je wel dat dat eigenlijk niet mogelijk was."

 

"Rob deed alles in het extreme: keihard sporten, lekker eten, genieten en grapjes maken. Hij was altijd klaar voor deugnieterij. Daarom dat je nog altijd een smile op je gezicht krijgt als je aan hem terugdenkt."

 

"Hij was ook extreem vrijgevig, gaf alles weg. Maar dat was soms ook een valkuil. Toen hij Belgisch kampioen werd, wilden steeds meer mensen iets van hem. Daar had hij op de rem moeten staan."

Rob was altijd klaar voor deugnieterij. Daarom dat je nog altijd een smile op je gezicht krijgt als je aan hem denkt.

"Hij was een gelukkige jongen, want deed altijd wat hij wou"

Ook sporten deed Goris tot het uiterste. "Hij kon ongeziene wattages duwen. Uit het ijshockey was al gebleken dat hij enorm veel kracht had. Maar hij moest zich bij zijn overstap focussen op gewicht verliezen, want hij wou niet alleen kermiskoersen winnen."

 

Die grote overwinningen bij de profs kwamen er uiteindelijk niet. Maar het was niet zozeer door zijn sportieve prestaties dat Goris indruk maakte bij zijn omgeving. "Hij was een gelukkige jongen, deed altijd alles wat hij wou."

 

"Iedereen die 2 seconden met Rob heeft gesproken, draagt hem nog altijd in zijn hart."

Gedenkplaat voor Rob Goris in Herentals.