Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Joran Vliegen over finaleplaats Roland Garros: "Hier droomde ik van als kind"

 wo 1 juni 2022 17:52
Joran Vliegen staat totaal onverwacht in de finale van het gemengd dubbel.
Joran Vliegen staat totaal onverwacht in de finale van het gemengd dubbel.

Totaal onverwacht heeft Joran Vliegen zich geplaatst voor de finale van Roland Garros in het gemengd dubbel. Hij is daarmee de eerste Belg ooit die daarin slaagt. "Het is een ongelooflijk gevoel. Een grandslamfinale spelen, daar droom je als kind van", reageert Vliegen euforisch.

Joran Vliegen werd in Parijs gekoppeld aan de Noorse Ulrikke Eikeri. De twee kenden elkaar nauwelijks en de verwachtingen waren dan ook laag.

 

Vliegen: "We werden niet verondersteld samen te spelen en stonden bij de loting helemaal onderaan, omdat de gebruikelijke partner van Ulrikke niet de vereiste ranking had."

 

"We begonnen met het idee om gewoon goed te proberen spelen en vooral plezier te hebben. En nu staan we plots in de finale", vervolgt de dubbelspecialist.

We zullen sowieso geen favoriet zijn. Ik hoop gewoon dat we bevrijd kunnen tennissen en genieten van het moment.

Joran Vliegen

Ook voor de finale van morgen leggen de partners zich weinig druk op. "Ik hoop dat we op Court Philippe-Chatrier kunnen spelen. We zullen sowieso geen favoriet zijn, dus ik hoop dat we gewoon bevrijd kunnen tennissen en genieten van het moment", zegt Vliegen.


Ondertussen zijn de tegenstanders van Vliegen en Eikeri bekend. Ze nemen het op tegen het Japans-Nederlandse duo Shibahara-Koolhof, het tweede reekshoofd in Parijs. 


De 28-jarige Vliegen legde zich de voorbije jaren vooral toe op het mannendubbel. Zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi was een kwartfinale. "Ik hoop dat ik ooit ook in de finale van het mannendubbel mag staan, maar in tussentijd is dit geweldig",  besluit hij.

Gerelateerd: